Prvních bodů v letošní sezoně se dočkali fotbalisté poděbradské Bohemie. Konečně. Doma zdolali rezervu Čáslavi těsně 2:1. „První půle byla vyrovnaná, šancí bylo málo, ale utkání mělo tempo," řekl k prvnímu dějství poděbradský kapitán Jan Jirásek. „My jsme potřebovali vyhrát, takže jsme se soustředili na to, abychom neinkasovali," hlesl.

Poděbrady vedly ještě v 85. minutě o dva góly, pak soupeř snížil. „Po druhém gólu jsme více zalezli a hráli jsme na brejky. Čáslav do nás na konci bušila, měla tlak. Zase jsme se klepali o výsledek, ale tentokrát jsme to dotáhli," radoval se Jirásek.

Semice doma vydolovaly v těžkém zápase s Rakovníkem remízu 1:1. „Rakovník byl silný na míči, my jsme se hlavně bránili, žádnou vyloženou šanci jsme v prvním poločase neměli. Jen náznaky," přiznal po utkání semický trenér Jaroslav Havránek.

Hosté domácí tým přehrávali a po přestávce svůj tlak ještě zvýšili. „Měli ale jen jednu velkou šanci," uvedl Havránek.

Jeho tým dostal gól v 70. minutě, ale hned za minutu srovnal. „Soupeř chtěl tři body, tlačil nás. Oba týmy vykopávaly jednou míč z brankové čáry a hosté nastřelili jednou tyč. Pro nás je to šťastné vítězství, vybojované," dodal semický lodivod.

S těsnou porážkou 0:1 se vrátili domů borci Polabanu Nymburk, kteří hráli na půdě nováčka z Klecan. „Neumíme zopakovat výkon z domácího hřiště venku. Tam nám to prostě nejde a jsme poloviční," nehledal výmluvy zkušený nymburský fotbalista František Farkaš.

Domácí byli od prvních minut lepší a zaslouženě šli do vedení. Tato branka byla nakonec jediná. „V první půli jsme byli špatní, všude jsme byli pozdě. Kromě gólu měly Klecany dalších pět šancí. Venku hrajeme hrozně, bylo to šílené," přiznal po utkání Farkaš.