V úvodním kole je čekalo dvojutkání proti francouzskému týmu SC Sedan. Nyní máte možnost díky spolupráci Příbramského deníku a 1. FK Příbram zavzpomínat na první zápas, ve kterém Středočeši doma deklasovali svého soupeře 4:0.

Utkání se odehrálo u Litavky 20. září 2001. Původně se přitom mělo hrát 13. září. Kvůli teroristickému útoku, který se stal o dva dny dříve v New Yorku, ale byly všechny zápasy o týden odloženy.

Francouzský klub dorazil do Příbrami i s tehdy čtyřiadvacetiletým senegalským útočníkem Henrim Camarou. Největší ofenzivní zbraň Sedanu, která o necelý rok později zazářila na mistrovství světa, které hostilo Japonsko a Jižní Korea, se ale stejně jako celý francouzský tým vůbec neprosadila.

Z exhibičního utkání SG Dublovice - Sigi team.
Zpátky v čase: Blažek, Siegl i Vízek. V Dublovicích hrály hvězdy českého fotbalu

Za to domácí, kteří nastoupili v čele s Jaromírem Blažkem, Lukášem Jarolímem, Rudolfem Otepkou nebo kanonýrem Horstem Sieglem (zajímavostí prvního střetnutí je, že do něj na závěrečnou minutu nastoupil tehdy devatenáctiletý Miroslav Slepička, který je stále hráčem současného 1. FK Příbram), předvedli nádherný ofenzivní festival.

Hvězdou duelu se ale stal především útočník Marek Kulič, který se na vysokém vítězství podílel třemi góly. Zbylou branku vsítil Rudolf Otepka a Příbram si tak do odvety vezla skvělý výsledek.

Záznam utkání:

Zdroj: Youtube

FC Marila Příbram - CS Sedan 4:0 (1:0)

Branky: 17., 61. a 70. Kulič, 68. Otepka.

Příbram: Blažek - R. Krejčík - Podzemský (90. Šmejkal), Riegel, Mácha - Otepka, L. Jarolím, R. Novák, T. Kučera (66. Rychlík) - H. Siegl, Kulič (90. Slepička)

Sedan: Sachy - Montero, Oliveira, Jezierski (62. Brando), Elzeard (90. Di Tomasso) - Fretard, Diao, Peyrelade (69. N´Diefi) - N´Diaye, Brogno, Camara.

16. července 2000 se v rámci Intertoto Cupu představila v Příbrami anglická Aston Villa.
V Anglii jsme poznali jiný svět, vzpomíná Mácha na konfrontaci s Aston Villou