Mluvčí Sparty Ondřej Kasík mluvil třeba o vylepšení stadionu, o práci, kterou mají funkcionáři před každým velkým zápasem. Dočkal zase vyprávěl o svém vzestupu , o jeho kariéře, o zahraničí, reprezentaci. „Jsem v týmu, který má stále nejvyšší ambice. Takže jsem spokojený," uvedl Dočkal. „Mohu si tak plnit své touhy, co se týče vítězství," řekl.

Všechny přítomné pobavila „kauza" Lafata a jeho (ne)penalta ze závěru utkání s Teplicemi. „Zaplatil si ji hráč sám, nebo ji zaplatil klub?" zněl dotaz. „Pokuta byla pro Lafatu, takže si ji zaplatil sám," zaznělo jasně z úst Kasíka. „Zaplatil jsem ji za něj já," rozesmál všechny v sále Dočkal, který penaltu proměnil.

Dočkal také mluvil o vztahu Sparťanů s hráči Plzně na reprezentačních srazech. „Chodíme spolu na kafe, žádný konflikt nebyl. Cítím, že je tam oboustranný respekt," řekl reprezentant.

Přítomní se více než dvě hodiny výborně bavili, navíc odcházeli domů obohaceni o sportu zážitků a historek, a také o fotku Bořka Dočkala s vlastnoručním podpisem. Vzácný kousek do sbírky fotbalových nadšenců.

Dočkal: Besedy jsou spojení příjemného s užitečným

Pozvání na besedu v Opolanech přijal fotbalový reprezentant a hráč pražské Sparty Bořek Dočkal. Ten ochotně odpovídal na dotazy sparťanských příznivců z tamní odbočky.

Bořku, co pro vás takové besedy, jako byla ta v Opolanech, znamenají?

Vnímám to jako spojení příjemného s užitečným. Rád se potkám s fanoušky, když je o to zájem. Je pro mě samozřejmostí snažit se vyhovět a pozvání přijmout.

Přítomní mají často dost záludné otázky. Nevadí vám to někdy?

Nevadí. Je lepší debatu odlehčit a pojmout to spíš jako přátelské posezení, než nějaký rozhovor typu otázka – odpověď.

Na co se vás na podobných akcích sparťanští příznivci ptají nejčastěji?

Vzhledem k mé slávistické minulosti se většinou nevyhnu otázkám na toto téma (smích).

Vy bojujete se Spartou o titul, za vedoucí Plzní ale zatím zaostáváte. Jak velká je nyní podle vás šance na zisk mistrovské trofeje?

Já stále věřím. A šanci vidím jako poměrně reálnou, pokud budeme schopni zvládat své zápasy. Plzeň na jaře neztratila ani bod, aspoň v jedno zaváhání věřím. A to druhé by pak, doufám, přišlo u nás na Letné.

Válíte také za reprezentaci, kde máte skvěle rozjetou kvalifikaci. Diváci už jistě očekávají váš postup na šampionát. Co je potřeba k tomu, aby český tým o postup nepřišel a na šampionát postoupil?

Bodovat teď na Islandu. Pokud nedovolíme Islandu tříbodový zisk, hodně nás to posune k postupu. Ale samozřejmě je potom nutné uhrát body s papírově slabšími týmy, což není vždy jednoduché, jak jsme se nedávno přesvědčili.

Vy jste měl v podzimní části sezony skvostnou formu. Měl jste v zimní přestávce nabídky ze zahraničí?

Něco málo se řešilo, ale nebyla na to vhodná doba. Ani pro klub, ani pro mě.