Po obědě totiž lilo jako z konve a necelou hodinu před výkopem se po hrací ploše prošli arbitři a hráče na promáčený trávník prostě nepustili.

„Shodli jsme se, že hřiště se každou minutou mění v bažinu a je pro odehrání utkání nezpůsobilé," poskytl nám informaci uvedenou do zápisu o utkání hlavní rozhodčí Tomáš Kyncl z Loun.

Pochopení pro rozhodnutí sudích měl i domácí lodivod. „Bylo to rozumné rozhodnutí. Těší nás, že jsme se s naším soupeřem navzájem dohodli na náhradním termínu, a to na středu 28. května od 17.30 hodin," připojil konstatování litolský kormidelník Pavel Jareš.

Jeho protějšek Zdeněk Andrlík domácímu trenérovi přitakal: „S kolegou souhlasím, i když se prý v Litoli už hrálo na horších terénech," řekl českobrodský kouč Andrlík.

Podobně viděl situaci ohledně hrací plochy i kapitán Sršňů Stanislav Ježek. „Terén byl hodně podmáčený, jedna strana byl pod vodou a hrát se nedalo," uvedl kapitán. „Podle mě bude ale lepší, že budeme hrát až v náhradním termínu. A to i proto, že uvidíme, jak se bude situace v tabulce dále vyvíjet a budeme chytřejší. To se ale uvidí," řekl Ježek.

Litol však bude muset řešit problém. V následujících zápasech bude mužstvu chybět gólman Václav Rathouský. „Jede do zahraničí a nebude hrát tři zápasy. Je to škoda," dodal Stanislav Ježek.

Vladimír Malinovský
Mojmír Strachota