LIBICE – ČELÁKOVICE 1:2

První velkou šanci zápasu měli domácí. Kalina zahrával rohový kop, na malém vápně zůstal osamocený Lukavec, jeho hlavička šla ale mimo. Na straně druhé pálil z velmi dobré pozice Matějka, rovněž ale minul bránu. Pak se neujal ani pokus Churavého. Domácí si ale následně vybrali slabší sedmiminutovku. Nejprve čelákovický útočník Ježek přeskočil ve 21. minutě brankáře Antla a otevřel skóre. Druhý gól přidali hosté za sem minut. A opět ze vzduchu. Tentokrát se do sítě trefil hlavou Bílek po standardní situaci.

V tu chvíli to s domácími nevypadalo dobře. To jasně dokumentoval váhavý obránce Velčovský, který přišel kousek před šestnáctkou o míč, Dosoudila ale vychytal v jasné pozici Antl.

Po změně stran šancí ještě ubylo. Ty největší měli hosté, kteří mohli přidat třetí branku, čímž by definitivně rozhodli. Ovšem Kolovecký pálil zblízka vysoko nad bránu a Ježek v samostatném nájezdu tak dlouho váhal, až nestačil pořádně zakončit a jeho lehká střela skončila v náruči libického gólmana. Čelákovický snajpr se tak mohl pouze chytit za hlavu.

Jiskřičku naděje vykřesal pro domácí pěknou ranou Kotek. Ovšem nápor domácích se nekonal a zápas tak skončil 1:2.

„Nebojovali jsme hlavně v prvním poločase, tam to bylo hodně znát. A dostali jsme laciné góly a to se už těžko dohání. Říkali jsme si, že uhlídáme Standu Ježka, ale nestalo se," litoval po utkání libický kapitán Jan Kalina. „Dostali jsme oba góly po standardkách, tak to prostě je. Naše snaha končila na vápně," přidal Kalina.

„Naši hráči byli asi na hrušce, když jsme porazili Horky a v tomto utkání jsme byli bez pohybu. Kdybychom měli takový pohyb, jako jsme měli minulý týden, tak mohlo být rozhodnuto už v prvním poločase," hodnotil vystoupení svých svěřenců trenér čelákovického Unionu Radek Skuhravý.

Branky: 69. Kotek – 21. Ježek, 28. Bílek. Rozhodčí: Nejedlo. ŽK: Lambert, Lukavec – O. Koch. Diváci: 50. Poločas: 0:2.
TJ Libice nad Cidlinou: Antl – Velčovský, Kalina, Jandzík, Churavý – Kutil, Kratochvíl, Lambert (46. Kotek), Tafel – Brtek, Lukavec.
Union Čelákovice: Bařina – Arazim (76. Gaži), Náhlovský, Bílek, Helmich – Parůžek (55. Skuhravý mladší), Matějka, Dosoudil, Kolovecký (68. O. Koch) – Ježek, Pánek (90. Hájek).