BOHEMIA – LYSÁ 3:0

Kdo přišel o chvíli později, připravil se o první branku. Tu dal totiž už ve třetí minutě Jirásek z pokutového kopu. Druhý gól přidal dorážkou po standardní situaci Barvínek. A když ve druhém poločase prolomil své střelecké prokletí Martínek, bylo vymalováno. Lysá nebyla vůbec nebezpečná, navíc dělala chyby v defenzivě.

„Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme dali rychlý gól a ten nás nakopl. Kromě malých výpadků jsem spokojený, byli jsme lepší na balonu, nebezpečnější a věděli jsme o sobě. Lysá má nebezpečné útočníky, toho jsme se obávali a na to jsme se připravovali. To jsme si ohlídali, i když okénka tam byla. Každopádně panuje spokojenost, dali jsme doma tři góly takže perfektní. Atmosféra v týmu zafungovala, všichni ukázali, že chtějí hrát a že to nebudu mít jednoduché s další volbou sestavy. Navíc jsme předvedli pěkné akce. Byl bych rád, abychom takhle dál pokračovali a bylo to vidět na hřišti," hodnotil utkání trenér poděbradského mužstva Luboš Vondra.

„Nebyli jsme nebezpeční. Když jsme si něco málo vytvořili, tak jsme ty své pološance neproměnili. Soupeř byl důraznější a trestal naše chyby. Říkal jsem, že toho se musíme vyvarovat, ale nestalo se," řekl po zápase vedoucí lyského mužstva Václav Šlingr, který musel opět zaskočit v bráně. „Soupeř trestal naše chyby a hlavně proměnil své šance, zatímco my jsme je neproměnili. To bylo asi to nedůležitější. Jinak hra byla celkem vyrovnaná, domácí byli možná o trošičku herně lepší a fotbalovější. Neumíme si prostě vytvořit pořádnou gólovou šanci, v tomto utkání to bylo bez jediné vyložené příležitosti," dodal Václav Šlingr.

Branky: 3. Jirásek (z PK), 34. Barvínek, 68. Martínek. Rozhodčí: Tylchert. ŽK: Krch – Kodeš. Diváci: 60. Poločas: 2:0.
Bohemia Poděbrady: Krch – Churavý, Velčovský, Suchánek, Sopr (82. J. Krejčík) – Voříšek, Jirásek, Hašek, Kubánek (80. Wiedermann) – Martínek (73. Zdražil), Barvínek (62. Tůma).
Slovan Lysá nad Labem: V. Šlingr – Růžička, Černý, M. Šlingr, Hodboď – Kodeš (63. Šnajdr), Poborský, Rudzan, Horváth (65. Schneiberg) – D. Novák, T. Kříž (81. J. Kříž).