Rozhodl nástup do druhého poločasu

„Hostům jsme to ohromně usnadnili. Dostali jsme před poločasem po chybě gól, i když to byla jedna z mála chyb, protože jsme se snažili branku nedostat. V prvním poločase se nám dařilo nepouštět soupeře do šancí, ale směrem dopředu jsme neudělali absolutně nic," řekl k prvnímu poločasu derby vedoucí semického týmu Miroslav Čepelka.

Rozhodnutí přišlo ihned po poločase. Polaban přidal další dva góly a bylo vymalováno. „Pak se to jen dohrávalo, už jsme s tím nemohli nic dělat. Rozhodl nástup do druhé půle, kdy jsme dělali obrovské chyby vzadu," nehledal výmluvy semický vedoucí mužstva.

Cestičku k vítězství měli hodně snadnou

Polaban si vcelku v poklidu došel pro tři body. Semice porazil stejně jako na podzim 4:1. „Bylo to jednostranné utkání, které jsme zvládli," byl spokojený trenér vítězného mužstva Radek Kulhánek.

Jeho tým měl cestičku k vítězství hodně snadnou, hosty může mrzet snad jen inkasovaná branka v závěru. „Měli jsme tam hráče, kteří byli na postech, které jim nejsou vlastní. Už to bylo takové neurovnané. Vzhledem k tomu, že se utkání vyvíjelo výborně, bylo nutné, aby si všichni zahráli a mužstvo aby žilo v napětí, že jsou tady všichni hráči platní. Domácí byli odevzdaní, bylo to v naší režii," uvedl nymburský trenér.

Nymburk je nadále v horních patrech tabulky a myslí na tu nejvyšší. „Je to stále o třech, čtyřech mančaftech a musíme dál bodovat. Co už jsem chlapcům říkal před měsícem, je to všechno v nás a když si ty zápasy uhrajeme, nemusíme se na nikoho ostatního ohlížet," řekl Kulhánek. „Máme všechno ve svých rukách. Ale trápí nás zranění, zase odešli kvůli tomu dva hráči. Proto jsme střídali. To mě trošičku mrzí," dodal nymburský kormidelník.

Ostrá sahala v Ovčárech po bodu. Marně

Ostrá v zápase na půdě Ovčár potvrdila, že se jí v poslední době nedaří. Tedy hlavně výsledkově. Z posledních šesti utkání prohrála popáté, navíc to bylo potřetí za sebou. „Na to, v jakém jsme momentálně rozpoložení, jsme nehráli špatně. Sahali jsme po bodu, ale nemáme nic. Utkání mělo velké tempo a my jsme měli bodovat, remíza by byla spravedlivá," vyprávěl po utkání vedoucí semického mužstva Josef Červinka.

Hosté sice v zápase nad druhým týmem tabulky brzy vedli, ale po přestávce dvakrát inkasovali. „Srazili nás dvě individuální chyby. Jako už tradičně. Sice jsme prohráli, ale zápas jsme špatně neodehráli. Hlavně v závěru jsme měli dvě obrovské šance na vyrovnání, ty přímo volaly po gólu," dodal Červinka.

Rozhovor s dvougólovým střelcem v derby Martinem Grospičem čtěte v některém z dalších vydání tištěného Nymburského deníku.