ČESKÁ REPUBLIKA – NĚMECKO  4:0

Po dvou výhrách se Slovenskem narazila lvíčata poprvé na jiného soupeře. A po precizním disciplinovaném výkonu reprezentační jednadvacítka poprvé nedostala branku. Za to se téměř čtyři stovky diváků odvděčily hráčům neutuchajícím aplausem. „Chválím všechny kluky za přístup, koncentraci a bojovnost, hodně nás nabudila také atmosféra. Jsme spokojení, že jsme dali dost gólů a zároveň jsme udrželi vzadu nulu, což je pozitivní. Na soupeře jsme se připravili, věděli jsme o jejich mentalitě, jak k fotbalu přistupují, že nevynechají jediný souboj. Jakmile ztratí balon, hned zase půjdou za námi, chtějí ho získat zpět," poznamenal český kapitán Lukáš Haspra.

Úvodní zákrok utkání patřil českému brankáři Šlégrovi, který zlikvidoval dva pokusy Graberga. Pak už patřilo hřiště domácímu výběru. Jenže českým hráčům trvalo, než si srovnali mušku.

Pak milovická hala explodovala nadšením. Rohový kop Hulinského našel přesně nohu Širůčka, který otevřel skóre.

Ve 39. minutě přišla česká pojistka. Nádhernou akci začal Dosoudil, Hloch prodloužil míč na Krátkého, který jej napálil do sítě. Autor druhé trefy vyskočil na zábradlí a užíval si radost se svými fanoušky, neboť právě v Milovicích malý fotbal hraje. „Byla to nádhera," zářil útočník Jan Krátký.

Stejný hráč sice pak propásl šanci na zvýšení, ale zastoupil jej opět Širůček, který skóroval po rohu Blahy. Blanenský útočník pak tři minuty před koncem rozjásal milovickou halu, když zkompletoval hattrick. „Chtěl jsem dát gól a hlavně pomoct týmu k výhře, s hattrickem jsem vůbec nepočítal. Je to super," těžko hledal slova třígólový hrdina večera.

Český kouč i přes prohru ocenil výkon německých hráčů. „Jsem samozřejmě rád, že jsme vyhráli. A pro mě osobně byl velký přínos, když jsem viděl Němce trénovat nebo když si po zápase udělali kolečko, vypovídali se z prohry a pak si ještě dali společné vyběhání, to je pro mě věc naprosto nevídaná. Klobouk dolů," dodal Brejla.

Jímavý okamžik nastal po děkovačce českého národního celku, když domácí kapitán Haspra předal reprezentační dres podepsaný kompletním českým i německým výběrem. Dostal jej chlapec, jehož při utkání zasáhl nepovedený odkop. Krásná tečka úspěšného českého utkání.

Branky: 20., 49. a 57. Širůček, 39. Krátký. Rozhodčí: Kubečka – Jenčík. ŽK: Ujčík – Hötting. Poločas: 1:0.

Jaroslav Kára