„Je to paráda, ale nemá cenu to zatím přeceňovat. Po Jílovišti nás čekají silní soupeři, takže naše vedení nemusí být na dlouho," má jasno vedoucí mužstva Ostré Josef Červinka. „Týmy jsou hodně vyrovnané. Spokojenost je u nás veliká, ale hlavu v oblacích nemáme. Zatím se nám daří," usmíval se po posledním střetnutí ve Vraném Červinka.

Patnáct minut zápasu byli domácí aktivnější, ale pak je přibrzdila branka Sirového. „Ten gól je zmrazil. Ale na začátku na nás vlétli, byli důrazní a měli tři dobré šance," řekl vedoucí týmu Ostré.

Ve druhém poločase se domácí snažili o vyrovnání. A byli blízko. V sedmdesáté minutě trefil domácí hráč břevno z trestného kopu, ale z protiútoku udeřilo na straně druhé. Petlička utekl obraně a předložil míč Koubovi. „Pak jsme měli šance my, ale už jsme nic neproměnili. Nám dobře zahrála  obrana a dařilo se opět brankáři Pokornému," dodal Červinka.

V horních patrech tabulky se nachází také druhý okresní zástupce – Polaban Nymburk. Ten ale podruhé za sebou prohrál. A navíc utrpěl pořádný debakl. V Ovčárech museli nymburští fotbalisté skousnout šestibrankový příděl (6:0). „Od šedesáté minuty jsme se modlili, aby už byl konec zápasu a aby z toho nebyl debakl. A nakonec byl. Snad nás to probere. Hráči se musí vrátit ke kvalitní práci ze začátku sezony," přeje si trenér nymburského týmu Radek Kulhánek.

V úvodu střetnutí nic nenasvědčovalo tomu, že hosté dostanou takovou nakládačku. „Odehráli jsme relativně dobrý první poločas. Myslím, že jsme i častěji drželi míč. Pak jsme ale dostali první gól a to nás rozhodilo. I po druhém gólu to bylo vyrovnané. Ve druhém poločase to už ale bylo vraždění neviňátek," ulevil si Kulhánek.

Jeho tým inkasoval ještě čtyřikrát. „Po třetí brance se naše hra sesypala. Domácí si dělali, co chtěli a projevila se jejich velká zkušenost. Soupeř držel míč a trestal naše chyby," řekl nymburský trenér.

Zatím marně se hledají fotbalisté Semic. Ti hráli počtvrté na svém trávníku a počtvrté skončilo jejich utkání nerozhodně. Naposledy to bylo s celkem SK Rakovník (2:2). Přitom domácí měli utkání výborně rozehrané. „Začali jsme dobře a za patnáct minut jsme mohli vést tři nula. Měli jsme velké šance. Pak jsme konečně jeden gól dali a z penalty přidali druhý. První půle byla z naší strany dobrá," chválil první poločas vedoucí semického mužstva Miroslav Čepelka.

Zato druhý poločas byl propadák. „Ve druhém dějství jsme úplně odešli. Hosté se drali dopředu, chtěli vyrovnat a to se jim povedlo. Je to pro nás zklamání, čtvrtý domácí zápas jsme nevyhráli, je to špatné," truchlil Čepelka.

Zmar Semic korunoval deset minut před koncem Janáček, který už druhou penaltu v zápase neproměnil. „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů," uzavřel hodnocení Čepelka.