Vaše sezona je zatím velký propadák. V tabulce jste na úplně posledním místě. Co byste k tomu řekl?

Bohužel je to reálný odraz všeho, co se za podzimní část sezony událo a postupně nabalovalo, od neuvěřitelného počtu zranění, od scházení se na trénincích až po přístup hráčů v zápasech i mimo ně. Těch příčin je celá řada. Osobně si myslím, že jsme na posledním místě asi právem, i když v soutěži jsem viděl podobně bídně hrajících týmů jako my poměrně dost. Jenže my byli v opakování těch bídných výkonů asi ,,nejúspěšnější".

Vyhráli jste pouze dvě utkání. To je hodně málo. Čím to je?

Víceméně odpověď na toto by se dala z převážné části najít v té odpovědi předchozí. K tomu snad to, že opory byly z formy, každé kolo se měnila sestava na mnoha postech kvůli zraněním a neúčasti hráčů, v podstatě hrál ten, kdo zrovna přišel, což nezní moc dobře na této úrovni, ale bohužel to tak je. Chyběla tomu větší chuť a zapálenost některých hráčů.

Navíc ani jednou jste nedokázali zvítězit na svém trávníku. To se vám dříve nestávalo?

Nestávalo. Vše souvisí se vším. Fakt je, že první čtyři zápasy na domácím hřišti skončily 2:2 a my jsme nejméně tři z nich měli dovést do vítězného konce, neboť jsme v nich měli k vítězství našlápnuto. Dostávali jsme doma i góly v závěrech těch utkání a zbytečně tak ztratili body.

Po celou sezonu jste měli obrovské problémy se složením týmu. Přišla řada zranění, někteří hráči nemohli k utkáním kvůli práci. Zažil jste někdy něco podobného?

Nikdy. To se fakt nevidí. Kolikrát chybělo i sedm nebo osm hráčů. Jednou dokonce deset. Spousta zraněných a pak se k tomu přidají i vykartovaní. To se v podstatě pak nedá hrát. Mohl bych tady vyjmenovat celou jedenáctku zraněných, většinou všechna zranění byla dlouhodobá. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Je to realita, potkalo nás to. I když se s tím bojovat dá těžko, měli jsme bojovat víc. A možná by si měla většina hráčů sáhnout do svědomí, jestli mohli nebo nemohli udělat během podzimní sezony něco víc, co se týká přístupu a docházky.

Na druhou stranu situace není úplně ztracená. Na dvanácté Jíloviště ztrácíte jen tři body.

Ten spodek je dost vyrovnaný a my jsme totálně projeli závěr podzimu, kdy jsme se měřili se stejně ohroženými týmy. Stačilo uhrát šest bodů a byli jsme jinde. Situace ztracená není, ale nesměl by se opakovat podzim tak, jaký teď byl. Pokud se to nezlepší ve všech bodech, o kterých mluvím, je o prvním sestupujícím jasno už teď. Naopak jsem přesvědčen, že záchrana reálná je, ale musí chtít především hráči. Pokud chtít budou o záchranu se poprat dá.

Prohráli jste posledních pět utkání, což už asi bylo vyústěním dané situace. Ale když pomineme Nymburk a Suchdol, měli jste asi bodovat s celky Klecan, Vraného a Dobříše. Souhlasíte?

Ano, to je to, o čem jsem hovořil. Klecany jsou v podstatě stejné jako my. Tam jsme měli dvě tutovky v prvních deseti minutách a měli jsme je proměnit, zápas by vypadal jinak. Chyběli nám tam víceméně téměř všichni hráči z obrany. Vraný nás doma jasně přehrálo a vyhrálo zaslouženě, jenže v zápase jsme vedli a měli ho dotáhnout minimálně do remízy. Gól jsme dostali v poslední minutě z penalty, musím podotknout, že ale z naprosto správně nařízené. V Dobříši jsme měli v úvodu zápasu také šance, které jsme měli proměnit. Po druhém gólu, který jsme si dali vlastně sami, všichni totálně odešli a byla to jen otázka skóre. Klecany ani Dobříš nepředvedly nic světoborného, ale na nás to s přehledem stačilo. Všechny tyto tři celky měly dlouhé šňůry pěti až šesti zápasů, kdy buď nevyhrály nebo vůbec nebodovaly. Pak ale všechny tyto týmy narazily na Semice. A všechny nás porazily z prostého důvodu, protože jsme podali výkon neodpovídající výkonu týmu hrajícího krajský přebor.

Každopádně to bude hodně tuhý boj o záchranu. Co bude rozhodovat o tom, na koho zbude černý Petr?

Rozhodovat bude, kdo a jak posílí nebo udrží kádr, ale hlavně to, kdo bude bojovat na hřišti a kdo se o tu záchranu bude chtít porvat.

Jak byste s odstupem času ohodnotil obě okresní derby, v nichž jste získali jeden bod?

Dva naprosto rozdílné zápasy. S Ostrou jsme podali ještě poměrně solidní výkon v úvodu soutěže, vedli jsme, hráli proti deseti a jednoznačně měli dovést zápas k zisku tří bodů. Bohužel jsme inkasovali v závěru utkání vyrovnávací gól. Utkaní na Polabanu mělo jasného a zaslouženého vítěze. Nymburk předvedl velmi kvalitní výkon. My v ofenzivě nebyli vůbec nebezpeční a navíc se nám tam zranili dva beci hned v úvodu utkání. V obraně byl výkon taky špatný a nakonec jsme byli rádi, že gólů v naší síti nebylo i víc.

Bude se v zimní přestávce nějak měnit kádr mužstva? Posílení by asi bylo na místě, že?

V první řadě je potřeba říci, že v Semicích už budou nejspíš vždy hrát hlavně a převážně odchovanci. Nepůjdeme cestou, kterou nyní jdou například v Ostré nebo v Suchdole, protože na to u nás nejsou finance. Změny v kádru nebudou určitě veliké, co se příchodů týká. Teď to nepředpokládám. Je to spíš o tom, kdo se uzdraví, kdo ze současného kádru zůstane a bude mít chuť udržet tuto soutěž resp. pokusit se o její udržení. Pokud někteří hráči změní přístup a myšlení a pokud se nám vyhne takový počet zranění jako na podzim, je to v našich silách. Pokud to tak nebude, tak poputujeme zaslouženě o soutěž níž.

Střelci týmu

7 – Koštíř
5 – Vorlíček
3 – Holan
3 – Janáček
1 – Samek

Brankáři s nulou

1 – Štrupl