Pohled na tabulku pro vás moc lichotivý není. Jak hodnotíte podzimní část soutěže?
Souhlasím, lépe by se nám na tabulku koukalo, pokud bychom měli o čtyři body více. To by bylo postavení, které jsme si po podzimní části soutěže přáli. Nicméně bodový odstup od středu tabulky je malý a věřím, že se na jaře tabulkou budeme posouvat už jen vzhůru. Herně jsme ve většině zápasů nebyli horším týmem a to je povzbuzující do odvetných utkání.

Co chybělo k tomu, abyste měli o pár bodů víc?
V několika utkáních jsem postrádal u některých hráčů větší chuť po vítězství, a to je důvod, proč nemáme bodů více. Kvalita naší hry byla dobrá, ale občas tam chyběla vůle se o body více poprat a vydat ze sebe na hřišti maximum.

Vy hrajete hodně ofenzivně, o čemž svědčí počet nastřílených branek. Na druhou stranu hodně gólů jste dostali. Takže hra směrem dozadu nebyla dobrá?
Máme třetí největší počet obdržených branek, to o něčem určitě vypovídá. Často dostáváme branky po zbytečných individuálních chybách. My se na branku nadřeme, potřebujeme si vytvořit velké množství šancí, abychom vstřelili branku a pak lacino inkasujeme.

Ilustrační foto
Premiéra byla bohatá na góly



Jste nováčkem divize, takže jaký je rozdíl mezi krajským přeborem a divizí?
Pokud srovnám všechny naše postupy, tak rozdíl mezi krajským přeborem a divizí je jednoznačně největší co do kvality hry a soupeřů. Divize je opravdu kvalitní soutěž a jsem rád za naše fanoušky, že se tato soutěž ve Vykáni hraje.

Ve všech utkáních nenastoupili bratři Jarolímové. Byla vždy jejich absence hodně znát?
Byla utkání, kdy tým dokázal hrát výborně i bez bratrů Jarolímových, ale přece jen s nimi v sestavě byla naše hra kvalitnější. Ve většině divizních týmů se objevují bývalí ligoví hráči a na hře těchto týmů je to vidět.

Co se dá očekávat od jarní části sezony? Bude to velký boj…
Ano, bude to velký boj, soutěž je kvalitní a vyrovnaná, každý může porazit každého. My se musíme v zimně kvalitně připravit a bojovat.

Změní se v zimní přestávce hodně kádr Čechie?
V tuto chvíli víme, že nás posílí Ital Francesco Dimarco ročník narození 1995, který hrál v Itálii sérii D za Sestri Levante, přišel do České republiky za prací a bude působit v našem klubu. Ostatní posily jsou momentálně předmětem jednání.

Jak vypadá vaše zimní příprava?
Hrajeme stejně jako minulý rok zimní turnaj Meteoru Praha – Memoriál Jiřího Kolína, kde máme možnost utkat se se zajímavými soupeři – Zápy, Český Brod, Kladno, Admira Praha, Meteor Praha, Králův Dvůr a Hořovicko.

Na čem musíte hlavně zapracovat, aby byly vaše výkony a výsledky lepší?
Těch věcí je z mého pohledu několik. Ale především bychom už měli opravdu začít trénovat tak, jak tato soutěž vyžaduje, a netolerovat některým hráčům jejich laxní přístup. Pokud trénujeme jednou v týdnu a ještě sotva v deseti lidech, tak je to špatně. Věřím, že nastavíme v tomto směru nová pravidla. (mal)

Střelci

8 – Dalekorej
7 – D. Jarolím
7 – Koutenský
2 – Šedivý
2 – Žampa
1 – Reiter
1 – Šplíchal
1 – Dlouhý

Brankáři s nulou

1 – Kosmák

Ilustrační foto
Úhlavní nepřítel přijede ve středu