BLANSKO – MILOVICE 9:1

„Myslím, že jsme si vůbec nezasloužili dostat devět gólů a mohli jsme jich klidně šest dát," poznamenal hostující hráč Jan Krátký.

Žehral na neproměňování šancí svého mužstva. „Podle mě jsme hráli dobře, jenže domácí dávali góly. Chodili do brejků a řešili je dobře, zatímco my ne," krčil rameny český reprezentant do 21 let.

Blansko zvítězilo dosud nejvyšším rozdílem v celostátní soutěži. „Zvládli jsme začátek, dali jsme rychlé góly, pak už jsme zápas drželi ve svých rukách, nedali jsme jim moc příležitostí, aby utkání zdramatizovali. Hráli jsme dobře," povídal blanenský útočník Zdeněk Traxl.

Milovice doplatily také na to, že v duelu s fyzicky velmi dobře vybaveným protivníkem střídaly jen dva hráče. „Jeli jsme v malém počtu, protože ráno účast odřekli dva kluci," uvedl Krátký.

Skóre otevřel v desáté minutě Zdeněk Fladr, do poločasu pak navýšil domácí vedení dvěma zásahy český reprezentant Ondřej Paděra. Ten po přestávce zkompletoval hattrick, dvěma góly jej doplnil spoluhráč z národního týmu Jan Koudelka. „Nějaké šance jsem taky měl, nevyřešil jsem je úplně ideálně, ale nehraje roli, kdo dá gól, hlavně že máme body," doplnil Traxl, který se s reprezentací v září také zúčastnil mistrovství Evropy v chorvatském Vrsaru.

Čestný milovický úspěch zaznamenal sedm minut před koncem Marek Baran. Hosté klesli na předposlední sedmou příčku a v podzimní derniéře přivítají Jihlavu. „Porazit ji můžeme," doufal Krátký.

Blansko se na čtvrté pozici přiblížilo na rozdíl pouhého bodu třetímu Brnu, které přijede právě do Boskovic. „Bude to zajímavé utkání. Všichni se známe, bydlíme kousek od sebe. Může to dopadnout jakkoli, Brno je kvalitní tým, my na tom taky nejsme špatně, rozhodnou individuální chyby," uvažoval Traxl.

Branky: 18., 24. a 46. Paděra, 50. a 58. Koudelka, 10. Fladr, 32. Havlíček, 39. Martínek, 42. Prudil – 53. Baran. Poločas: 3:0. Rozhodčí: Ježek – Roubal. ŽK: Boček, Traxl – Baran, Vlačiha. ČK: 59. Boček (Blansko).

Jaroslav Kára