Oslovení ze strany šéfů AFK přesto nepřišlo jen tak samo od sebe. Asi jste na sebe jako kormidelník někde jinde upozornil.
Hrubý Jeseník jsem přebíral na desátém místě tabulky. Když jsme bilancovali ročník, skončili jsme druzí. Jen proto, že tamější kabina brala všechno, co jsem po ní vyžadoval.

Víte o tom, že konkurenti v I.B třídě vaší skupiny se na vás dívají jako na jednoho z případných kandidátů postupu?
Tak daleko mé poznatky prozatím nesahají. Na tom ovšem nic nemění fakt, že dosud z zjištěných skutečností vím, že máme mužstvo, kterému nechybí chuť poprat se o co nejlepší výsledky. To je začátek eventuálně solidních výsledků.

Takže roli zmíněného papírového favorita nepřeceňujete, ani takticky nekopete do autu?
Jak jsem naznačil, ať jde do I.A třídy ten celek, který se bude prezentovat nejlepšími výkony a s těmi spojenou cílevědomou ctižádostí. To všechno cítím s kolegou i v naší kabině.

Což jistě tvrdíte s vědomím, že se tak stane jedině tehdy, když právě kabina čapne své věci – obrazně řečeno – za jeden konec?
Z vlastní hráčské kariéry, kluci současného milovického AFK, velmi dobře vědí – i v tak složitém organismu, jakým fotbalový mančaft je – že se dobrý fotbal nedá kopat bez vzájemné vstřícnosti a pochopení. Individualismus nemá v žádném kolektivním sportu místo.

Jako o favoritech případného postupu hovoří konkurenti o Sokolči, o vás, především Libici nad Cidlinou, což uvedl v příloze Fotbalový podzim i tamější manažer Miroslav Tomáš?
Zdravé sebevědomí by mělo pramenit z řady souvislostí, o nichž jsem už mluvil. Navíc z toho, co libický manažer zdůraznil, tedy z toho, že si je tým vědom své síly – nejen v kuloárech, ale i na hřišti.

Pakliže náš rozhovor shrneme, vycítili jsme správně, že byste se v případě příznivých návazností postupu nebránili?
(pokýval hlavou) Bereme tuto výzvu ze strany i těch nejžhavějších konkurentů za svou, aniž by nám přitom mělo napršet do nosu. Mohu jen opět zdůraznit – stane se tak ku prospěchu věci a fandové budou na fotbal na této úrovni rádi chodit. To je pochopitelně i náš zájem, neboť v Milovicích je velmi silné fanouškovské zázemí. Předem díky za podporu.

Mojmír Strachota