KUTNÁ HORA B – VYKÁŇ   3:4

Přestože hosté vyhráli, začátek i úplný konec utkání byl pro ně tristní. Někteří hostující hráči přijeli k zápasu na poslední chvíli a po utkání hostující hráči zjistili, že jim někdo vykradl kabinu. Radost si tak užili alespoň z vítězství.

To se ale rodilo hodně těžko. Domácí vedli po osmadvaceti minutách o dva góly a byli na nejlepší cestě poprvé připravit nováčka o body. Hosté ale do poločasu vyrovnali a ve druhém dějství rozhodli o své výhře.

Největší zásluhu na tom má záložník Václav Bellada, který nasázel domácím tři banány. Přitom jeho druhá branka byla vskutku výstavní a mohla by se ucházet o gól roku. Bellada dostal k rohu šestnáctky centr, z voleje míč napálil a ten se zastavil až v síti za bezmocným domácím gólmanem.

„Do utkání jsme nevstoupili dobře a prohrávali jsme dva nula. Od třicáté minuty jsme začali hrát," řekl po zápase autor hattricku Václav Bellada. „Po vyrovnání jsme se zvedli a ve druhém poločase už jsme byli lepší," hodnotil výkon svého mužstva Bellada.

Branky: 13, Král, 28. Hačka, 62. Pašiak – 31., 56. a 78. Bellada, 37. Brežkovec. Rozhodčí: Petýrek. ŽK: 2:0. Diváci: 70. Poločas: 2:2.
Vykáň: Kosmák – Kočí, Stejskal, Špůrek, Kramář (59. Olmr) – Kopecký, Bellada (90. Beneš), Šplíchal, Brežkovec (46. Vignozzi) – Maxhuni, Dlouhý (82. Bylina).

Rozhovor s autorem tří branek přineseme v jednom z následujících vydání tištěného Nymburského deníku.