Chcete důkaz její suverenity? Stačí se podívat na předchozí kolo: v něm vypráskala Dynamo Kyjev 3:0 a 5:0.

Paul Scholes, legenda Manchesteru United.
31 dní. Přesně tolik vydržel Paul Scholes na lavičce Oldhamu

„Výborný výkon. V prvním poločase jsme si udělali potřebný náskok, ve druhém jsme kontrolovali hru. A zaslouženě jdeme dál, “ hodnotil dominanci „Blues“ v odvetě zkušený italský trenér Maurizio Sarri.

Chelsea je šestinásobným mistrem Premier League, v roce 2012 ovládla prestižní Ligu mistrů. Zklamání však v Edenu nečekejte, naopak. „Přesně takového soupeře jsme chtěli. S realizačním týmem půjde o náš 33. zápas v Evropě a až teď si zahrajeme proti Angličanům. Je to splněný sen,“ raduje se trenér Jindřich Trpišovský.

Sotva dozněla euforie z postupu přes španělskou Sevillu (2:2 venku, 4:3 doma), může spřádat plány na bitvy v rámci elitní osmičky. Ty Vršovičtí okusí poprvé od roku 2000: tehdy vypadli s dnes už druholigovým Leeds United.

Brankář Slavie Ondřej Kolář.
Nepopsatelný pocit, říká o euforii po vítězné brance Ondřej Kolář

Těšíte se? Pro Česko půjde o pravý sportovní svátek. Ještě větší radost má slávistický záložník Miroslav Stoch, který v Chelsea v letech 2006-2010 působil. „Fantazie. Půjde sice o těžké zápasy, ale kromě toho, že jsem za Chelsea hrál, jsem dodnes jejím fanouškem. Doufám, že štěstí bude stát na naší straně,“ usmívá se slovenský reprezentant.

Krok od vyrovnání dosavadního rekordu

Bude ho potřeba: na modrobílé vlně dorazí do Prahy hvězdy první velikosti. Namátkou: Willian, Gonzalo Higuaín, David Luiz, Eden Hazard, Olivier Giroud…

Ale nebojte, sešívaní neskládají zbraně: „Když jsme dostali Sevillu, pětinásobného šampiona, taky se mluvilo o tom, že naše šance jsou minimální. Kvalitu mají obrovskou, ale porveme se,“ vzkazuje Trpišovský.

Zápas fotbalové Evropské ligy  SK Slavia Praha - Sevilla FC v Edenu.
Chceme do finále. Třeba i přes Arsenal nebo Chelsea, hlásí hrdina Traoré

Stoch souhlasí: „Postupová procenta nejsou na naší straně, ale věřím, že to Chelsea zkomplikujeme a uhrajeme dobré výsledky.“ První duel uvidí 11. dubna Vršovice, odveta je naplánována o týden později na slavném Stamford Bridge.

Trpišovský dodává: „Nikoho lepšího nemůžeme porazit.“

Slavia má zkrátka jedinečnou šanci: vyrovnat účast v historickém semifinále z roku 1996. Tak hodně zdaru!

Slavící fotbalisté Liverpoolu Virgil Van Dijk (uprostřed) a Roberto Firmino (vpravo).
Čtyři anglické kluby po letech ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Zaútočí na titul?