Pro debutanta byla premiéra ještě o to sladší, že proběhla den před jeho jednadvacátými narozeninami. „Uvědomuji si, že teď žiji takový svůj sen. Jsem za příležitost strašně rád, navíc se přišli podívat rodiče i přítelkyně, takže to bylo parádní," prozradil Lehoczki po výhře 4:0 nad Příbramí.

Jak jste si užil premiéru ve FORTUNA:LIZE a co jste si říkal, když jste vybíhal na trávník?
Byla super, popravdě jsem se ani nestačil rozkoukat. Je to jiný svět, všechno je rychlé, důrazné…Upřímně jsem ani moc nepřemýšlel. Hra vás strhne, snažil jsem se hlavně pomáhat klukům. Běhat tam, kde mám a odbojovat každou minutu.

Čekal jste, že by mohla přijít šance už takto brzy?
To vůbec ne, ale jsem za ní strašně rád. Doufám, že šancí ještě bude moře. Když jsem vbíhal na stadion, měl jsem husí kůži. A neslezla vlastně až do konce utkání. Přišli se navíc podívat rodiče i přítelkyně, takže paráda.

Gólová radost Libora Kozáka se spoluhráči
Moje branka byla pomyslnou třešničkou na dortu, říká Kozák


Říkal vám trenér něco před střídáním?
Ať si to užiju a ať jsem hlavně v klidu. Jinak na mě trenér zavolal až dvě minuty předtím, než jsem vystřídal. Rozcvičoval jsem se, oblékl si dres a šel jsem na plac.

Jak vnímáte jako osobnost v týmu Libora Kozáka, který chvíli před vaším příchodem na hřiště skóroval?
Je neskutečné, mít takovou osobnost v týmu. Pomáhá nám strašně moc, koukám se na něj, co jak dělá a poslouchám, co říká. Učím se od něj v podstatě každou minutku.

Mladí hráči od něj celkově mohou pochytit mnohé, že?
To bezesporu. Jde o zkušeného hráče, když vidím, co dokázal, mám motivaci, dostat se na stejný level.

Poslední dny jsou pro vás asi trochu splněným snem, že?
Ano. Nedával jsem si vůbec žádné cíle, až v lednu mi vedení řeklo, že pojedu na soustředění s Áčkem. Uvědomuji si, že žiju takový svůj sen. Jsem za to rád.