Šestnáct bodů náskok a i po odchodu hvězdných opor pořád nejsilnější kádr? O titulu je jasno, Slavia to nepustí. Zajímavé ale bude sledovat boj o stříbrnou pozici. Tu momentálně drží Plzeň, ovšem s ambicemi a sny se setkáte také v Jablonci a hlavně na Spartě. „Druhé místo a vítězství v poháru je naším hlavním cílem,“ vzkazuje z Letné sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Utkání 10. kola Fortuna ligy - Sparta Praha vs. Slavia Praha
Fotbalové jaro je za dveřmi: osobnosti se rozpovídaly o pikantních tématech

Hlavní momenty zimy, které mění průběh fotbalové sezony. InfografikaZdroj: DeníkPodruhé v historii soutěže bude platit, že přímo sestoupí pouze jeden celek a další dva budou o zachování příslušnosti mezi elitou bojovat v baráži. Černého Petra zatím drží Příbram a vypadá to, že právě mezi ní, Opavou a Karvinou se bude o sestupujícím nejvíce rozhodovat. „S některými hráči jsme se rozloučili, na ligu neměli. Teď musíme zamakat, abychom se vyhnuli sestupu,“ přeje si příbramský kouč Roman Nádvorník.

Kdo bude hvězdou? 

Český fotbal v zimě opustily dvě zářivé hvězdy. Slávista Tomáš Souček a boleslavský kanonýr Nikolaj Komličenko. Kdo bude zářit místo nich?

Mohamed Tijani hlavičkuje.
Sparta ho nechtěla. Tijani tak našel důvěru v Edenu

Na jedné straně to může být sparťanský navrátilec Bořek Dočkal, překvapením jara se může stát mladý slávista Petar Musa. O něm určitě brzy uslyšíme. „Má to v sobě, vidíme v něm nového Džeka,“ tvrdí Zdeněk Houštecký, asistent trenéra Trpišovského.

Deset jarních kol a poté nadstavba. Fanoušci se mají na co těšit. Jaro bude zajímavé od začátku do konce.