Svěřenci trenéra Lubomíra Luhového zakončili v sobotu sezonu vítězstvím v Brušperku a hned v pondělí se doma postavili třineckým hokejistům, kteří před pár dny zahájili přípravu na suchu.

Hokejoví mistři dorazili v kvalitní sestavě. „Trenér“ Jaroslav Kameš namíchal sestavu dravého mládí a ostřílených borců, takže na hřišti byli vidět třeba sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek se synem Jonášem, který platí za velký talent nejen třineckého hokeje.

Rozmanité příhraniční slavnosti od pátku do neděle rozezněly centrum Českého Těšína.
OBRAZEM: Svátek Tří Bratří zahájil slavnostní průvod

Stadionek v Těšíně obsypalo šest stovek zvědavců, kteří viděli zajímavý fotbal hraný na 2x30 minut. Domácí v něm prohrávali, pak vedli a hrálo se tak dlouho, dokud Oceláři nesrovnali. O to se postaral jinak spolehlivý brankář Martin Adamský, v reálu útočník Třince, který rozhodně potvrdil střelecké geny. V osmé minutě nastavení šel podpořit útok, naběhl si na centr a nechytatelnou hlavičkou za jásotu publika srovnal.

„Byl to můj životní gól. Navíc proti sluníčku,“ jásal dobře naladěný Adamský. „Musel jsem klukům ukázat, jak se dávají góly. A co si budeme povídat, bod z Těšína se počítá,“ zasmál se.

Českotěšínští fotbalisté si zahráli fotbálek s třineckými hokejisty.Zdroj: Petr Rubal

Pak už proběhla autogramiáda Ocelářů, malí i větší fanoušci získávali podpisy, fotky s hráči i s mistrovským pohárem, který Oceláři přivezli do Těšína ukázat. Jednalo se o milé a příjemně strávené odpoledne ve městě nad Olší. 

FK Český Těšín – Oceláři Třinec 2:2 (1:1)

Branky: 29. Vlachovič, 47. L. Mendrok – 17. Doudera, 60+8. Adamský. Diváci: 600.

FK Český Těšín: Gradek (31. Pecha) – Vlachovič, Bujok, L. Mendrok, Folwarczny, Matuszek, Bolek, S. Zogata, Blažek, Chloň, Sekera, Šustík, Guznar, J. Zogata, V. Kula, M. Mendrok, Sostřonek. Trenér: L. Luhový.

Oceláři Třinec: Adamský – Jan Peterek, Jonáš Peterek, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Matyáš, Lamacz, Gryc, Kofroň, Hladonik, Haman, Raška, Doudera, Polanský. Trenér: J. Kameš.

Rané odrůdy třešní už pěstitelé sklidili. V dalších týdnech budou sklízet i odrůdy, které dozrávají později.
Ovocnáři: Loňský superúrodný rok se opakovat nebude
Vizualizace projektu tramvajové dopravy v Karviné.
Tramvají z Karviné do Ostravy. Kraj chce spojit velká města kolejemi