„Byl to první mistrovský zápas nové sezóny, nikdo netušil, co čekat. Věděli jsme však, že když do toho vložíme úsilí a správně k zápasu přistoupíme, tak ho zvládneme,“ rozpovídal se zkušený fotbalista.

Podle slov Školníka to Valašské Meziříčí svému soupeři ulehčilo. „Hráli spíše odzadu, vypadalo to, jako by se obávali. Pomohl nám rychlý gól ze sedmé minuty, brankou na 2:0 se vše uklidnilo. Po brance na 3:0 bylo o zápase rozhodnuto. Jednalo se o zasloužené vítězství,“ pokračoval hráč, který měl na třech bodech zásadní vliv.

Fotbalisté Uherského Brodu (v červených dresech) v 1. kole MSFL doma hráli s Kroměříží bez branek. Na snímku brankář Filip Jícha.
Brankář Jícha znal jenom jména obránců, i tak při premiéře udržel nulu

Před prvním gólem dostoupil jednoho z hostujících hráčů, skluzem vybojoval míč, který se dostal k Viktoru Rožkovi. Ten poté na gól přihrál Vlastimilu Juřicovi. Při druhé brance Školník avizoval přihrávku na pravou stranu na Petra Švacha, skrytě však vybídl autora prvního gólu, který šel sám na branku. Juřica ještě stačil přihrát Rožkovi, který do odkryté svatyně zvýšil na 2:0.

V rozmezí 48. a 68. minuty Školník posléze vstřelil tři branky. „Z mé strany to byl první hattrick v soutěžních zápasech,“ připomněl Školník, který před čtyřmi lety úřadoval v přípravném zápase proti Břeclavi. Tehdy rovněž úřadoval ve druhé půli.

Ilustrační foto.
Patnáct gólů v jednom zápase! Soběchleby umlčely potštátské bubeníky

Úvodní dvě branky vstřelil poté, co několik metrů za vápnem utáhl střelu k tyči. „První gól byl opticky nejpohlednější, druhý se podle mého dal chytit. Třetí jsem už dával do prázdné,“ přiblížil. „Na trénincích samozřejmě máme cvičení a zkoušíme střelbu, podobné góly však spíše vyplynuly ze situace na hřišti.“

Školníkovo galapředstavení

Nedělní galapředstavení Školníka se odehrálo také před zraky staronového kouče Petra Slončíka, který v červnu nahradil Michala Švacha. „Sedíme si fotbalově i lidsky, s trenéry všeobecně problém nemám. Snažím se přizpůsobit. Slon (Petr Slončík) fotbalu rozumí. Poté co odstoupil Míša (předchozí trenér Slavičína Michal Švach) jsme rádi, že se vrátil,“ vyjádřil se ke čtyřiačtyřicetiletému trenérovi.

Ondřej Školník ve Slavičíně působí od léta 2014, na změnu působiště ani kvalitnější ligu však nepomýšlí. „Pravděpodobně to mám vyřešené. Hraji především pro zábavu, vytvořili jsme tady kvalitní partii a skvělý tým. Není potřeba se nikam hnát, vše mám blízko. Nabídky z vyšší soutěže už neočekávám,“ usmívá se jednatřicetiletý fotbalista.

Stoper Slovácka Michal Suchý odmítl Třinec a pomáhá juniorce ve třetí lize.
Suchý po anabázi v Senici odmítl Třinec. V derby zajistil Slovácku bod

Školník na začátku své kariéry působil ve Zlíně, mezi lety 2007 a 2013 se však v klubu neprosadil. „Byl jsem ještě mladý, příležitost dostali jiní hráči. Co se týče mého přístupu, tak mám svědomí čisté. Když se ale zpětně ohlížím, tak bych možná ještě nějakou chvíli vydržel a o místo se popral,“ dodává.

RADEK ŠTOHL