Poslední zápas proti Tuchlovicím přinesl hlavně v prvním poločase až nebezpečnou hru na zmrzlém terénu. Tam, kde povolil, se hrálo častěji a více to vyhovovalo hostům. Soukup však lapil ránu Hadriky, poradil si i s otočkou Kubů a Krausovou ránou z dálky. Na druhé straně měl tutovku páv, ale po uličce Trpišovského v úniku selhal – mířil těsně vedle.

lČeští fotbaloví reprezentanti do devatenácti let na stadionu třetiligové Kroměříže v kvalifikaci na mistrovství Evropy porazili Makedonii 2:1 a s předstihem si zajistili postup z úvodní do elitní fáze
Česká devatenáctka zdolala Makedonií a má jistý postup do elitní fáze

Když už se zdálo, že se půjde do přestávkového teplíčka za stavu 0:0, odvrátili hosté roh tak špatně, že se míč vrátil a číhající stoper Vacek dal v pádu svůj první gól dne. Druhý přidal po změně stran, když opět po standardce dokončil práci Vernera, jehož gólman vychytal. „Hráli jsme čtyřikrát stejný signál a hosté nám na něj pokaždé sedli,“ nechápal Pavel Šimáček.

Jeho tým pak čekal hlavně na brejky do otevřené obrany riskujících hostů. Nakonec jeden proměnil Petr Pohorský, jenž oběhl i gólmana a z nulového úhlu zavěsil. „Přitom jsme ho akorát chtě střídat,“ usmál se Šimáček.

Ač nebylo za stavu 3:0 vlastně oč hrát, ještě se děly věci a vážné. Dva hráči totiž zápas nedokončili kvůli pravděpodobně zlomenému nosu. „Nejprve jeden z hostů, jehož neúmyslně při odkopu vzal přímo Peroutka. Byla z toho penalta, po níž Kubů snížil.

Fotbalový MOL Cup: SK Slavia Praha - MFK Chrudim.
Bez senzace. Fotbalová Chrudim v poháru prohrála na Slavii

V závěru centroval brankář Tlamicha, jenž střídal do pole, a jeho pokus se odrazil od břevna do pole. Dorazit ho chtěl Verner, ale srazil se s protihráčem a zlomený nos tu byl podruhé během pár minut.

„Ty dva momenty mě dost mrzí. Celkově ale převládá dobrá nálada, protože jsme se s koncem podzimu zlepšili, začali střílet góly a přes úzký kádr vybojovali jedenáct z dvanácti možných bodů. Díky tomu jsme blíž vršku tabulky,“ dodal Pavel Šimáček.

Zdeněk Vopat
Zdeněk Vopat: Se Sparťany jsem zažil pár tahů