Seletice – Sn. Poděbrady 1:0

„Hosté byli po celý zápas lepší, hráli velmi dobře, ale naši kluci bojovností soupeře udolali. Máme tři body a musím všechny hráče pochválit. Poděbrady mají zkušené hráče, ale chybělo jim i štěstí, a my jsme bojovali,“ vyprávěl seletický funkcionář Jaroslav Kulhánek.

„Na ploše, která jen vzdáleně připomínala hřiště, jsme nemohli hrát svoji kombinační hru. Přesto jsme soupeře zamkli na jeho půlce, ale neproměnili jsme ani jednu z několika vyložených šancí. Oni jednou unikli a rozhodli. Prostě jsme nedali góly,“ nehledal výmluvy trenér Slovanu Poděbrady Michal Lovětínský.

Branky: 69. Čech. Poločas: 0:0.

Kost. Lhota – Kněžice 0:3

„Soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál. My jsme měli za celý zápas asi jen dvě šance. Kněžice nás přehrávaly po celou dobu,“ přiznal předseda Kostelní Lhoty Miroslav Štok.

„Zápas jsme měli až na dvě šance domácích pod kontrolou. Více jsme drželi míč a měli lepší pohyb. V důležitých momentech nás podržel gólman. Výsledek mohl skončit vyšším rozdílem, ale situace v útočné fázi jsme neřešili přesně a přímočaře. Za stavu dva nula nám chyběl větší klid v kombinaci, mohli jsme kombinovat přesněji. Zápas byl velmi dobře řízený rozhodčím,“ chválil Václav Šorm, kněžický fotbalista.

Branky: 9. Brzák, 31. Sedláček, 89. P. Šorm (z PK). Poločas: 0:2.

BEZ BODU. Fotbalisté poděbradské Bohemie (v rudém) prohráli ve Lhotě 1:4 a po šesti zápasech jsou stále bez jediného bodu.
Bohemia stále čeká na první body v krajském přeboru

Jíkev – Hrubý Jeseník 9:3

„Začátek zápasu nebyl pro nás nic moc dobrý. Soupeř s námi držel první poločas krok. Na konci první části utkání byl rozdíl pouze o jednu branku. Ve druhém poločase se soupeř fyzicky i psychicky položil. Některé branky byly až úsměvné,“ popsal stručně zápas hrající trenér Jíkve Vít Caudr.

„Na hřišti favorizované Jíkve jsme zvládli jakž takž první poločas, přestože jsem upozorňoval, že domácí určitě druhou půlku přidají jako minuli týden v Kněžicích, naše špatná defenziva jim po přestávce umožnila dát dva rychlé góly a bylo po zápase. Hráči si musí sáhnout do svědomí, protože kromě tří až čtyř lidí podali hluboce podprůměrný výkon. Soupeři gratuluji k zasloužené výhře a my to musíme hodit za hlavu a soustředit se na příští domácí zápas, kde se pokusíme odčinit debakl,“ uvedl kouč poražených Dalibor Javůrek.

Branky: 17., 57., 78. Balcar, 30. Haluška, 41. vlastní Jeník, 55. Fichtner. 72. a 75. Witner, 89. Kóňa – 2. Šnajdr, 44. Procházka, 77. Ott. Poločas: 3:2.

Rožďalovice – Kovanice 2:1

„Do zápasu jsme vstoupili se záporem, kdy jsme si vypracovali asi čtyři tutové šance. Bohužel jsme je neproměnily. Dvakrát nám je vychytal gólman, který chytal hodně dobře. Pak soupeř vyrovnal hru a dal nám branku. Do konce poločasu se nám po brejkové situaci povedlo srovnat na 1:1. Ve druhém poločase jsme opět neproměnili vyložené šance. V samotném závěru jsme krásnou střelou Najmona asi z osmnácti metrů trefili šibenici. Pak se nám zranil druhý útočník. Soupeř byl na balonu šikovný, gólman jim vychytal hodně šancí,“ hodnotil zápas trenér Rožďalovic Jiří Kumstýř.

„Na začátku na nás Rožďalovice vlétly, nic z toho ale nevytěžily. Pak se utkání vyrovnalo. My jsme šli zhruba po půl hodině do vedení po standardce. Domácí stihli do konce poločasu vyrovnat. Druhý poločas byl od nás špatný, nedařilo se nám. Nebyli jsme moc na míči. Domácí nás přehrávali, trefili i jednou břevno. Nějak jsme se drželi. Až na konci utkání, když už jsme si mysleli, že ubráníme bod, hosté trefili krásně šibenici,“ řekl o utkání trenér Kovanic Lukáš Kout.

Branky: 38. a 88. J. Najmon – 28. Gajdoš. Poločas: 1:1.

Z fotbalového utkání divize B Ostrá - Český Brod (3:2)
Ostrou potopily dva góly

Všejany – Bohemia B 2:0

„Od první minuty jsme hráli nátlakově, nutili jsme hosty k chybám. Jak jsem sledoval, tak za celý zápas nevystřelili na branku. My jsme do dvacáté minuty mohli vést 3:0. Do poločasu jsme šli do vedení po rohu, kdy kapitán vstřelil první gól. Ten nás uklidnil. Chtěli jsme přidat další branky, aby nedošlo k tomu, že by nás překvapila ojedinělá akce soupeře. To se povedlo, přidali jsme gól na 2:0. Celý zápas jsme byli lepší, a zaslouženě jsme vyhráli,“ chválil svůj tým trenér Všejan Jan Truksa.

„Do Všejan jsme přijeli s hodně omlazeným týmem. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Chtěli jsme kombinovat po zemi, ale na tom drňáku to nešlo. Domácí hráli jednoduše a nakopávali balony za obranu. Jen díky nemohoucnosti domácích útočníků jsme prohrávali v poločase jen 1:0. Ve druhé části jsme měli gólovku na vyrovnání. Poté v 70. minutě udělal náš stoper chybu a soupeř nás potrestal. Tím bylo i po zápase. Domácí byli důraznější, ale zase pro naše mladé hráče je to další zkušenost,“ ohodnotil zápas hráč poděbradské Bohemie Roman Brtna.

Branky: 33. T. Šáfr, 71. Bouška. Poločas: 1:0.

Přerov – Opočnice 2:0

„Konečně jsme si vybojovali vítězství. Řekl bych, že zaslouženě. Soupeř až takové šance neměl. Sice nás stále pronásleduje špatná koncovka a neproměňování šancí, jak jsem řekl minule. Nyní jsme to ale zvládli, ubránili jsme nulu a dali dva góly. Jsme konečně spokojeni. Potřebovali jsme bodovat a to se podařilo,“ řekl s radostí kapitán přerovského týmu František Skuhravý.

„Zaskočilo nás, když jsme dostali první gól, který padl podle mého z jasného ofsajdu. Bylo to hned ze začátku utkání. Zbytek poločasu nás soupeř přehrával. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně. Asi třicet minut jsme soupeře tlačili. Vypracovali jsme si spoustu šancí, ale nedokázali jsme proměnit,“ litoval trenér Opočnice Jiří Petrášek.

Branky: 3. Šenkýř, 65. Adamec. Poločas: 1:0.

Ilustrační foto
Loučeň vyšla poprvé v této sezoně naprázdno

Semice B – Kostomlaty 1:3

„Kostomlaty své šance dokázaly proměnit. Naše šance, které jsme vytvořili, jsme bohužel nedali. Dá se říct, že jsme prohráli vlastní vinou. Po druhém gólu hostů jsme chtěli vyrovnat, ale nezadařilo se. Druhý poločas jsme dohrávali v deseti, byla snaha udržet stav. To se nám nepovedlo, a náš odchovanec Lukáš Vorlíček nám dal třetí branku. Zápas byl pro nás trochu zklamání. Čekali jsme, že se bude vyvíjet jinak, když jsme dali vyrovnávací branku,“ zhodnotil mač hráč semické rezervy David Houška.

„Jeli jsme do Semic, kde jsme poslední dva roky odehráli dobré zápasy, nicméně jsme vždy ztratili. Semice na domácím hřišti většinou neprohrávají. První poločas byl z naší strany dost rozpačitý. Měli jsme špatný pohyb na balonu, nešla nám rozehrávka. Nicméně vyhráli jsme poločas 2:1. Dali jsme i břevno a tyčku. Musím říct, že Semice měly také své šance, ze kterých vytěžily ale jen jeden gól. Do druhé části utkání jsme šli s tím, že budeme hrát jinou taktiku. Nám chvíli trvalo, než jsme potvrdili vítězství, byli jsme trpělivější. Z obou stran se hrál zápas ve vysokém tempu. Tohoto vítězství si cením, hráli jsme disciplinovaně,“ měl radost trenér Kostomlat Martin Šulc.

Branky: 26. Švarc – 23. Pavlíček, 44. Zalabák, 87. Vorlíček. Poločas: 1:2.

Tabulka

 1. Kostomlaty⋌ 4 4 0 0 10:4  12
 2. Kněžice⋌ 4 3 0 1 13:6   9
 3. Sn Poděbrady⋌ 4 3 0 1  9:4   9
 4. Seletice⋌ 4 3 0 1  8:5   9
 5. B. Poděbrady B ⋌ 4 2 1 1 10:4   7
 6. Jíkev⋌ 4 2 0 2 18:11  6
 7. Rožďalovice⋌ 4 2 0 2  6:5   6
 8. Semice B⋌ 4 2 0 2  8:8   6
 9. Hr. Jeseník⋌ 4 1 1 2  6:18  4
10. Kost. Lhota⋌ 4 1 0 3  6:8   3
11. Přerov n. L.⋌ 4 1 0 3  4:8   3
12. Všejany⋌ 4 1 0 3  3:8   3
13. Opočnice⋌ 4 1 0 3  4:11  3
14. Kovanice⋌ 4 0 2 2  3:8   2

Ilustrační foto
Poříčanský kouč Šmejkal chválil: Kluci pracovali a jezdili po zadku


MARKÉTA STIBOROVÁ