Klání se zúčastnilo šestnáct družstev, která byla rozlosována do čtyř skupin. Ve skupinách se hrálo “pouze” o lepší nasazení do play off, kam postoupili všichni účastníci.

Už v základních skupinách se začali ukazovat budoucí favorité turnaje. Skupinu A s přehledem vyhrál Holda team, loňský poražený finalista, když vyhrál všechny tři zápasy a obdržel pouhé dvě branky. Nejvyrovnanější skupinu B vyhrál juniorský tým RMSK o jediný bod před Proseč C.F. Ve skupině C vyhrál tým Veni Vidi Vici, když vyhrál všechny tři zápasy a všechny nejtěsnějším možným rozdílem. Skupinu D opanoval loňský vítěz turnaje Nemáme název, když ve skupině obdržel pouze jedinou branku.

Ve čtvrtfinále si Holda team šel jednoznačně za svým cílem, vyhrát letošní turnaj a vyhrál nad Gardou Ovčáry 6:1. V souboji mladých pušek si RMSK poradil s RB Chlumec těsně 2:1. Veni Vidi Vici nepotvrdili roli favorita a ztroskotali na výborné obraně Fousků, která opět nedostala gól a Fousci slavili opět těsné vítězství 1:0. V posledním čtvrtfinále mezi Marňáky a Nemáme název rozhodovali po výsledku 0:0 pokutové kopy, díky kterým postoupil Nemáme název.

První semifinále kontroloval Holda team a po vítězství 2:0 nad RMSK se stal prvním finalistou. Druhé semifinále nabídlo napínavý souboj, kdy Fousci stavěli základ úspěchu na defenzivní činnosti, přes který se Nemáme název těžko prosazoval a spaloval i ty největší šance. Po chybě gólmana dostali Fousci možnost zahrávat penaltu, kterou s přehledem proměnili. Když následně využili jeden ze svých brejků a ani potřetí ve vyřazovacím utkání neinkasovali, bylo o druhém finalistovi jasno – 2:0.

Ilustrační foto.
Kam na fotbal

V souboji o třetí místo se projevili větší zkušenosti hráčů vyšších soutěží z týmu Nemáme název a po vítězství 4:1 brali další umístění na pomyslných stupních vítězů. Nutno podotknout, že tým RMSK byl po celý turnaj příjemným překvapením.

Finále nabídlo nečekaně jednoznačnou podívanou, kdy Holda team rychle překonal do té doby neprostupnou obranu Fousků. Fousci hru otevřeli, což se jim stalo osudné a odnesli si největší porážku ve finálových kláních. Holda team se po roční porážce ve finále letos dočkal a po vítězství 7:0 slavil první vítězství na Městec Cupu.

Nejlepším střelcem turnaje se po penaltovém rozstřelu, kdy tři hráči měli shodně deset branek, stal Filip Kubalík z Fousků. Nejlepším brankářem byl vyhlášen David Mical z Nemáme název. „Zde je nutné podotknout, že výborných gólmanů se na letošním turnaji sešlo několik,“ uvedl hlavní pořadatel královéměsteckého turnaje Ladislav Krejčí.

Nejlepším hráčem byl zvolen Dominik Kovář z vítězného týmu.

„Závěrem bych chtěl poděkovat všem, co se podíleli na hladkém průběhu turnaje, všem hráčům za účast. Počet týmů ukazuje, že se turnaj stává tradicí a hráči si k nám rádi přijedou zahrát. Poslední díky patří sponzorovi, za soudky pro nejlepší týmy,“ dodal na závěr turnaje Ladislav Krejčí.

TĚSNĚ POD BEDNOU. Nymburský atlet Ondřej Hodboď skončil na Mistrovství Evropy na skvělém čtvrtém místě
Atlet Ondřej Hodboď skončil na Evropě čtvrtý