Lepší výchozí pozici si pro sebe připravili domácí fotbalisté díky brance zkušeného Brabce z pětadvacáté minuty. Jenže hosté nesložili zbraně a po změně stran se jim podařilo dorážkou Petra Homoly srovnat. Jenže nerozhodný stav trval pouze jedenáct minut, kdy se Lysá radovala z druhé branky. Do listiny střelců se zapsal David Novák. A byl to gól rozhodující.

„Na začátku zápasu měli více ze hry hosté, nám chvilku trvalo, než jsme si zvykli na jiné rozestavení. Do vedení jsme šli zásluhou Brabce, který se levačkou trefil přesně k tyči,“ uvedl k prvnímu poločasu derby hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. „Na začátku druhého poločasu jsme mohli pojistit naše vedení, měli jsme tři velké šance, ale nedali jsme ani jednu. A hosté z rohu srovnali. Výhru trefil David Novák, který dorazil vyraženou střelu Vránka,“ řekl Sosnovský.

Ilustrační foto
Vítězství strhli na svoji stranu za pět minut dvanáct

Jeho tým už potřeboval nutně bodovat a dočkal se. „Po třech kolech jsme měli jen dva body a potřebovali jsme urvat další. To se povedlo, hráli jsme to, co jsme si řekli, a tři body jsou pro nás důležité. Podali jsme zatím nejlepší výkon v dosavadním průběhu letošní sezony,“ měl radost trenér Sosnovský.

„Byl to vcelku vyrovnaný zápas,“ prohodil po prohraném utkání sekretář čelákovického klubu Milan Šikl. „My jsme měli na začátku utkání tutovku, kdy jsme šli sami na brankáře, ale našeho střelce brankář Lysé vychytal. Lysá se z toho oklepala a začala hrát. Několik možností bylo k vidění na obou stranách, ale branka už nepadla. Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Vyrovnali jsme, ale pak jsme po chybě, kdy nám soupeř sebral rozehrávku, dostali druhý a rozhodující gól. Pak už jsme velkou šanci na vyrovnání neměli,“ popisoval důležité momenty utkání Šikl. „Nezopakovali jsme výkon z minulého týdne, ale na remízu jsme měli,“ přemýšlel čelákovický sekretář.

Lysá – Čelákovice 2:1

Branky: 25. Brabec, 71. D. Novák – 59. P. Homola. Rozhodčí: Šefara. ŽK: 5:2. Diváci: 100. Poločas: 1:0.
Slovan Lysá n. L.: Šlingr – Helmich, Švorba, Lukáš Novák, Kubín – T. Kříž (65. Vránek), Urban, Brabec (90. Schneiberg), O. Poborský – D. Novák, Ježek (73. Sosnovský).
Union Čelákovice: Petr Bařina – Pavel Bařina, J. Homola, P. Homola, Filip (57. Buček) – Kolovecký, Matějka (83. Arazim), Sabol, Pánek – Vacek (76. Parůžek), Kadeřábek. 

Fotbal. Ilustrační foto.
Gól z rohu i nechytatelné bomby. Vyberte nejhezčí trefy přeboru na Olomoucku