Loučeň – Pátek 4:2

„Od trenéra byla trochu změna v taktice. Tentokrát jsme chtěli Pátek napadat už na jejich půlce a to se vyplatilo. Dvě branky padly po výborném presinku a donutili jsme tím obránce Pátku k chybám. Třetí branku jsme dali po mé krásné střele ze třiceti metrů. Pak bylo takřka po fotbale. Druhý poločas se jen dohrával,“ popsal utkání hráč Loučeně Jan Bobek.

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale bohužel z první šance soupeř udeřil. To nás zaskočilo, soupeř se dostal do hry a potrestal nás dalšími dvěma góly. Nám se podařilo snížit, ale soupeř rychle odpověděl. Ve druhém poločase jsme hráli aktivněji. Měli jsme šance, ale vstřelili jsme pouze jeden gól. Na zvrat utkání už to nestačilo,“ uvedl hráč Pátku Jaroslav Krejčík.

Branky: 4. Holub, 18. Prisčák, 22. Bobek, 42. Vlasák – 26. Kalina, 88. Ryšánek. ŽK: 3:3. Diváci: 55. Rozhodčí: Hanák. Poločas: 4:1.
FK Loučeň: Bednář – Holler, Vlasák, Ladra, Poulíček, Prisčák, Štěpánek, Holub, Radolf, Mareš (70. Špalda), Bobek.
TJ Pátek: Kmoch – Kohoutek, Sporiš, Bartheldy (53. Krejčík), Kalina, Novák (46. Ryšánek), Petráň, Jirásek, Baran (68. Mašinda), Zumr, Bulíř.

Milovice – Dobrovice B 5:2

„Porazili jsme lídra soutěže, co víc dodat. Navázali jsme na výkon ve Staré Boleslavi. Kluci jezdili po zadku a byla na nich znát vůle po vítězství. Sice jsme soupeři dali prostor pro zdramatizování zápasu, kdy jsme je na konci poločasu nechali snížit na 3:2. Ve druhém poločase jsme hráli účelný fotbal, nepouštěli Dobrovice do nebezpečných brejků a sami přidali po hezkých akcích dva góly,“ byl rád trenér Milovic Pavel Pavlíček. „Jako trenéra mě zároveň těší, že mužstvo vydrželo celý zápas soupeře presovat a nedat mu tak prostor k zakládání útoků. Byly tam i nadstandardní výkony jednotlivců, ale všichni kluci si zaslouží pochvalu za předvedený výkon,“ řekl Pavlíček.

Branky: 11., 17. a 88. Koštíř, 42. Jan Krátký, 58. L. Müller – 38. a 45. Konečný. ŽK: 0:4. Diváci: 80. Rozhodčí: Nerad. Poločas: 3:2.
AFK Milovice: Fišer – Vlačiha (78. Velechovský), Plecitý, Zoubek, Grus, Jan Krátký, Hubáček, Beneš, Štumar, L. Müller (89. Dlouhý), Koštíř.

Ilustrační foto.
Vydařený výkon nezopakovali

Sadská – Městec Králové 4:2

„Byl to poměrně vyrovnaný zápas, ale Sadská si vytvořila více šancí, které navíc proměnila. Jsme rádi, že jsme potvrdili výhru z venku. Teď se nám daří i střelecky oproti jiným zápasům. Můžeme být spokojení,“ řekl z utkání hráč Sadské Tomáš Plot.

„Myslím, že to byl pro nás náročný zápas. Bylo to hodně nahoru – dolů. Ještě to chtělo proměnit nějaké šance, abychom rozhodli zápas už dříve. Nebyli jsme v plné sestavě, a o to nás výhra více těší. Musím říci, že Městec předvedl dobrý výkon,“ zhodnotil utkání hráč domácích Martin Havlík.

„Věděli jsme, že to bude v Sadské o šest bodů, bohužel stále nejsme kompletní. Navíc hodně kluků jelo se zraněním, ale na to se vymlouvat nechci. V prvním poločase jsme domácím darovali obě branky. Nejdříve jsme zahráli hrůzostrašnou malou domů přímo na kopačky domácího útočníka. Pak jsme byli více na balonu a měli několik nadějných přečíslení. Zaslouženě jsme vyrovnali z rychlého protiútoku, ale pak jsme si po zbytečné ztrátě uprostřed hřiště nechali dát hloupý gól do šatny. I třetí gól jsme domácím věnovali, když jsme úplně zbytečně faulovali ve vápně a domácí se z penalty nemýlili. Ještě se nám podařilo také z penalty snížit, ale vyrovnat se nám již nepodařilo. Čtvrtý gól jsme pak dostali v úplném závěru. Kluci bojovali, ale body nemáme,“ uvedl po zápase asistent královéměsteckého trenéra Roman Šádek.

Branky: 7. Jech, 45. Lukavec, 49. Čábelka (z PK), 89. Plot – 44. Z. Hradečný, 66. Černovský (z PK). ŽK: 2:2. Diváci: 60. Rozhodčí: Hron. Poločas: 2:1.
AFK Sadská: Šaroch – Čemus, Kučera, Havlík, Brynych (32. Sitčuk), Janiga, Jech, Plot, Lukavec, Svoboda, Čábelka.
SK Městec Králové: Chrastný – Kafka (73. Havránek), Tyl, Ročín, Z. Hradečný, Novotný, Král, Janouch (46. Křovina), Černovský – Blažek (23. Hnojil), Tůma.

Sokoleč – Sázava 4:2

„Bylo to velmi dobré utkání. Přijel k nám férový a houževnatý soupeř. Hlavně v první půli jsme se dopustili v obranné fázi hrubých chyb a soupeř nekompromisně trestal. Druhá půle byla z naší strany hraná na doraz. A díky gólům kapitána Hrušky a dobře hrajícího útočníka Kučery zůstaly všechny body doma,“ ohodnotil zápas trenér sokolečského celku Robert Jirák.

Branky: 15. Auer, 38. a 61. Kučera, 54. Hruška (z PK) – 36. Dušek, 45. Bartoš. ŽK: 2:3. Diváci: 40. Rozhodčí: Stránský. Poločas: 2:2.
SK Sokoleč: Jirák – Fink, Šťastný, Půlpán (61. Müller), Hruška, Němec (70. Čáp), Kozel, Kučera (90. Trumpus), Hlavatý – Auer, Svoboda.

Holubice – Ostrá B 4:4,
na penalty 6:5

„Do prvního poločasu jsme vstoupili velmi aktivně. Vstřelili jsme čtyři branky a byli jsme lepší ve všech ohledech. Druhou půli se všechno změnilo. Rozhodčí nařídil hned ze začátku nesmyslnou penaltu, kterou viděl jen on. A takhle to bylo celý druhý poločas. Nakonec se domácím podařilo srovnat na 4:4. Na penalty jsme bohužel prohráli. I tak jsem na mužstvo pyšný za výkon a předvedenou hru. Hlavně v první půli, kde jsme byli k nezastavení,“ uvedl k utkání hráč rezervy Ostré Kamil Mareš.

Branky: 18 a 62. Valtr, 48. a 65. Brož (oba z PK) – 11. a 29. Mareš, 29. Štejnar, 35. Manhart. ŽK: 3:5. ČK: 64. Černý (Ostrá). Diváci: 120. Rozhodčí: Stádník. Poločas: 1:4.
Ostrá B: Černý – Štejnar, Sedlák, Mareš, Manhart, Wolf (56. Verner), Cabrnoch, Dozorec, Kouba, Habrun, Kluzáček. (sti, ps)

Ilustrační foto
Mach by si měl vystavit zbrojní pas