Bílé Podolí – Ostrá 3:2

„Urvali jsme to silou vůle,“ odeechl si kouč Bílého Podolí Bohuslav Šváb. „Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, místo toho jsme hned dostali gól. Ostrá je běhavá a díky tomu nás zatlačila. Nějak jsme se z toho dostali a kdybychom proměnili něco po našich standardních situacích, mohlo to být už v poločase solidně rozehrané. Ale před poločasem jsme inkasovali podruhé a byli jsme opaření. O přestávce jsme si řekli, že nám pomůže jedině Csaplárova past a to se stalo. Po hloupé penaltě jsme snížili a pak jsme po dvou standardkách skóre otočili. Dnes nás bylo jen jedenáct, na lavičce už jsme byli jen ti, co nemohou ani chodit. Kluci lezli po čtyřech, braly je křeče, ale jsme šťastni za tři body,“ přidal kouč vítězného mužstva.

„Vážené Bílí Podolí, vážení rozhodčí, jděte do hajzlu,“ nebral si servítky hostující hrající trenér Lukáš Dejl. „Pokud tohle někoho těší, tak se pak, prosím, nedivme, že je český fotbal tam, kde je. Proč má tohle někdo zapotřebí v I.B třídě, kde se má hrát fotbal pro radost, to fakt nechápu. Více nemám, co bych k zápasu řekl,“ byl pořádně rozhořčený kouč Ostré.

Branky: 52. Štoček (z PK), 80. a 88. Švadlenka – 2. Manhart, 41. L. Dozorec. Poločas: 0:2.

Pátek – Býchory 1:2

„V prvním poločase jsme ještě dokázali vzdorovat kvalitnímu soupeři a vypracovávali jsme si i nějaké standardní situace, ze kterých nějaké šance vznikaly. Dařilo se nám nabourávat útoky hostů a k zakončení se Býchory moc nedostávaly. Na konci poločasu, po rohovém kopu, uplatnil Bartheldy svůj důraz a Bulíř po jeho sklepnutí uklidil balon za brankovou čáru. Druhý poločas nám ale došel dech. To, co se nám dařilo první půli, druhou už ne. Ve druhém poločase jsem už soupeře neohrozili, neměli jsme snad ani jednu střelu na bránu. Hostům se podařilo zápas otočit. Myslím, že za výkon ve druhé půli se body hodně vzdalovaly. Býchory zápas vyhrály zaslouženě," přiznal po utkání kapitán Pátku Martin Grospič.

Branky: 39. Bulíř – 75. Lev, 82. Jehlička. Poločas: 1:0.

Ilustrační foto
Výsledkový servis: Jak si o víkendu vedl váš oblíbený fotbalový tým?

Vrdy – Sadská 2:5

„Sadská měla lepší vstup do zápasu, lépe kombinovala a neztrácela tolik míče. Po pomalém dohrání rohového kopu jsme pro odkopu z vápna darovali hostům pokutový kop, který proměnil Svoboda. Během pěti minut bylo srovnáno po naší pěkně akci středem hřiště, srovnával Vávra. Poté jsme neproměnili dvě tutové šance uvnitř malého vápna. Po dalším rohovém kopu hostí jsme inkasovali hlavou na přední tyči. Znovu jsme dokázali rychle odpovědět, když se zleva prosadil přes obránce Šveřepa. V závěru poločasu při standardce z půlky jsme dostali další branku hlavou. Druhá půle byla o našem tlaku, kdy největší šanci spálil z malého vápna Petr. Nejhezčí akci předvedl hostující Havlík, který posadil na zadek dva naše hráče a míč zakroutil zpoza vápna do šibenice. Naši  krkolomnou snahu o vyrovnání potrestali hosté v samém závěru pátým gólem,“ popisoval důležité okamžiky střetnutí domácí trenér Roman Masopust..

„Kluky musím pochválit, k soupeři jsme jeli bez tří hráčů základní sestavy. Nastoupili dorostenci a podali dobrý výkon. Od začátku jsme měli utkání ve své moci a domácí nám dali oba góly po našich chybách. Byl to jednoznačný zápas,“ okomentoval mač hrající trenér sadského mužstva a autor dvou gólů Milan Svoboda.

Branky: 12. Vávra, 39. Šveřepa – 9. a 89. Svoboda (1. z PK), 32. Vlasák, 41. Pavel, 75. Havlík. Poločas: 2:3.

Semice – Rožďalovice 4:3

„Pro nás to byl nejlepší odehraný zápas jarní části sezony. Už první půle byla výborná, i když výsledkově to nevypadá. Měli jsme hodně šancí, dali jsme dvě tyče a dvě břevna. Ty příležitosti dát gól byly, bohužel jsme ale nechali jít dvakrát Horu do brejku. I třetí branka hostů padla znovu po naší chybě. V poločase jsme ale pořád věděli, že to můžeme zlomit a dovést do vítězného konce. To se nakonec i povedlo a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě,“ byl rád vedoucí semického mužstva Miroslav Čepelka.

„Opět vedeme tři nula a ztratíme body. Takže jsem opravdu zklamaný, ale je to problém v našich hlavách,“ uvedl po zápase nešťastný trenér rožďalovického mužstva Jakub Valeš. „Většina hráčů nikde nehrála a neprošla mládeži, kde by hráli těžké zápasy a museli vzít zodpovědnost na sebe a v těžkých chvil obstáli a měli sílu. To bohužel nemáme a když dostaneme gól, tak jsme na samém dně a nedokážeme vůbec reagovat. Nejraději bychom utekli ze hřiště a to je náš problém. Proste jsme mančaft, že když se daří, tak všichni hrají, ale jak je to složitější a náročnější na mentalitu našich hráčů, tak se rozložíme a jsme schopni za deset min dostat čtyři góly a prohrát,“ byl zklamaný kouč hostí.

Branky: 68., 78. a 80. Uher, 77. Bříza – 15. a 38. Hora, 39. Bubla. Poločas: 0:3.

Městec Králové – Milovice 0:2

„Chtěli jsme vyhrát, abychom se odpoutali od sestupových příček, protože tabulka je hodně našlapaná. Potřebovali jsme doma vyhrát, bohužel se to nepodařilo. Chybí nám oproti podzimu šest hráčů, tři odešli a tři jsou zranění a to je strašně znát. Chybí nám kvalita a nedáváme góly. Jednou jsme trefili břevno a to bylo možná pro celý zápas klíčové. Prohru beru i na sebe, postavil jsem čtyři dorostence a chyběla nám zkušenost. Druhou půli jsme se ale kousli, bylo vidět, že kluci chtějí. Ale měli jsme jen jednu slibnou příležitost. Milovice si zasloužily vyhrát, byly produktivní,“ hodnotil okresní derby domácí trenér Zbyněk Eliáš.

„Na zápas v Městci Králové jsme jeli slepení, chyběli nám Müller, Beneš, Solar a zápas jsme zvládli,“ byl rád milovický gólman a funkcionář Ondřej Fišer. „Bylo to vyrovnané utkání, hráli jsme v bloku a na brejky a jeden se nám povedl. Krásně se trefil Dlouhý. V poločase jsme o gól vedli. Druhou půlku nás Městec zatlačil a my z dalšího brejku přidali pojistku. Body z Městce jsou pro nás strašně cenné v boji o záchranu. Děkuji hráčům za výkon a zvlášť klukům z béčka za pomoc,“ konstatoval po zápase Fišer.

Branky: 37. a 84. Dlouhý. Poločas: 0:1.

Jíkev – Liblice 3:1

„Hned v první minutě jsme přestáli šanci hostů na vedoucí gól, snad nás to poučilo a zbytek poločasu jsme si hlídali zadní vrátka. První poločas byl takový nemastný, neslaný z naší strany, šance byly sporadické, ale po ruce soupeře ve vápně jsme měli výhodu pokutového kopu. Ten Kuchy (Tomáš Kuchař) bezpečně proměnil a hned se nám dýchalo líp. Druhý poločas jsme trochu zabrali, výsledkem byl hezký gól Maroše Klimpla po nezištné přihrávce spoluhráče. Pak musel na plac po zranění se dávající dohromady Tomášek a jeho paráda v podobě druhého gólu zpoza vápna  pod víko nám dala klid na balonu a pak i po celý zbývající čas zápasu. Jsem moc rád, že v předvečer svých kulatin mi dali kluci taky čichnout k ostrému balonu a oslavit s nimi na place a pak v kabině burácivým pokřikem další vítězný zápas,“ okomentoval utkání spokojený hrající předseda jíkevského klubu Jan Lebduška.

Branky: 41. Kuchař (z PK), 59. Klimpl, 66. Tomášek – 90. Dukay. Poločas: 1:0.


Načítám tabulku ...