Dobrovice – Polaban 4:0

V minulém týdnu Polaban po hodně dlouhé době urval alespoň bod a s touto podporou vyrazil k hodně silnému protivníkovi. Hosté se snažili, ale především neuhlídali domácího střelce Tomíčka, který jim dal všechny čtyři branky. Ty rozdělil rovnoměrně do obou poločasů. Navíc přišel Nymburk o vyloučeného Jarschela, červenou kartu viděl čtvrt hodiny před koncem za rozhodnutého stavu.

Bohemia Poděbrady hrála doma nerozhodně s Poříčím
Štěstí, že na srdce jsou Poděbrady, culil se poděbradský Voříšek

„Utkání bylo v první půli vcelku vyrovnané, hrálo se bez větších šancí. Soupeř ale potrestal naše špatné postavení a nepozornost druhým gólem do kabin,“ řekl k prvnímu poločasu utkání trenér nymburského Polabanu Lukáš Vlk. „Po změně stran jsme začali s velkým úsilím o zvrat, ale špatnou rozehrávkou jsme poslali soupeře do tříbrankového vedení. Následovalo naše přísné vyloučení a bylo po fotbale,“ uznal Lukáš Vlk. „Soustředíme se na poslední zápas,“ dodal kouč.

V podzimní derniéře hostí Polaban na svém stadionu rezervu Českého Brodu.

Podle trenéra vítězů Ondřeje Murárika jeho týmu trvalo téměř půlhodiny, než přišel na způsob, jak si poradit s očekávanou defenzivní taktikou soupeře. „Věděli jsme, že důležitá bude trpělivost. Čekali jsme až se nám otevřou okénka v jejich obraně. Po prvním gólu jsme se uklidnili a soupeře přehrávali. Myslím, že rychlým třetím gólem už jsme soupeře zlomili úplně. Kdyby utkání skončilo vyšším rozdílem, tak by se nikdo nemohl divit.“

Utkání přineslo jeden nepříjemný moment. Už za rozhodnutého stavu se Jarschel nestačil vyhnout na zemi zasahujícímu brankáři Bartošovi. Pro oba tím zápas skončil. Hostující hráč viděl i přes okamžitou omluvu podle hostí přísnou červenou, domácí musel s tržným zraněním v obličeji do nemocnice. „Mám jeden steh na nose, pod okem drobné tržné rány a nějaká to modřina. Takže to dopadlo dobře," upřesnil v neděli sám brankář. 

Branky: 35., 45+4., 47. a 89. Tomíček. ČK: 75. Jarschel (Polaban). Poločas: 2:0.

Polaban Nymburk: Petrovič – Ouředník, Hobík, Novotný, Mejzr, Nepovím, Jarschel, Škarecký (62. Škarecký), Vaníček (76. Krušinský), Čuřík (56. Krumpholc), Bubla (46. Bartoš).


Načítám tabulku ...