„Na soupeře jsme vlétli od první minuty. Bylo to znát a hned ze začátku jsme se ujali vedení. Další minuty pokračovaly ve stejném tempu, šlapali jsme do soupeře, co se dalo, a vyplatilo se. Do kabiny jsme šli za vedení tři nula. Druhou půli jsme hned mohli přidat dvě pojistky, bohužel se nestalo. Dalších deset minut jsme vypadli trochu z tempa a nechali hrát domácí. Ovšem bez nějakých větších šancí. Naopak my pálili, co se dá,“ byl nadšen trenér hostů Zdeněk Šmejkal.

„Nakonec jsme inkasovali branku v 85. minutě po nedorozumění naší obrany. Poté už se nic nestalo. Mužstvo opět ukázalo svůj charakter a to, že hraje srdíčkem. Tím chci hráčům poděkovat a i fanouškům, kteří nás podporovali celé utkání. Jediná kaňka, že jsme dali pouze tři branky. Na tom musíme zapracovat,“ dodal Šmejkal.

Ilustrační foto
Souboj bratrů Peterků vyzněl jasně pro toho nymburského

Jeho slova podtrhl i kapitán Poříčan. „Na derby jsme se všichni těšili. Vyšlo i počasí, takže to bylo fajn, dorazilo i hodně diváků. Myslím si, že mělo padnout ještě víc gólů. Šancí na obou dvou stranách bylo dost. A podle mě rozhodlo to, že my jsme chtěli víc vyhrát. Dávali jsme do toho víc důrazu a měli jsme větší vůli,“ zhodnotil kapitán Poříčan Petr Touš.

Porážku musel skousnout domácí tábor. „Prohráli jsme zaslouženě,“ přiznal ofenzivní hráč Vykáně Lukáš Šedivý. „Soupeř na nás od začátku nastoupil. Byl důraznější, víc běhal a prostě víc chtěl. Před zápasem jsme si říkali, že se musíme vyvarovat faulů před šestnáctkou a autů, jelikož mají mnohem vyšší hráče než my. Minulý zápas takhle dali dva góly. No a ve třetí minutě jsme dostali gól hlavou z dlouhého autu. Pak soupeř přidal ještě další dva, a my i přes zlepšený výkon ve druhé půli na Poříčany nestačili,“ uznal po utkání kapitán Vykáně Lukáš Šedivý.

Také manažer Čechie Václav Bryndza uvedl, že hostující mužstvo bylo lepší. „Poříčany zaslouženě vyhrály. Bylo vidět, že hráči jsou na utkání hodně dobře připraveni. Zasloužená výhra pro soupeře. Hlavně v prvním poločase, vlétli na nás od začátku. My jsme brzy inkasovali, brzy jsme dostali první gól. A to bylo celý poločas na naší hře vidět,“ řekl ke hře manažer Vykáně. (sti)

Herečka Simona Lewandowská.
Lewandowská: První zápas byla bomba

Vykáň - Poříčany 1:3

Branky: 87. Kasík – 4. Zdeňka, 27. Šmidrkal, 31. Nádeníček. ŽK: 1:2. Diváci: 250. Rozhodčí: Mansour. Poločas: 0:3.

FK Čechie Vykáň: Janda – Říha, Lesyk (46. Dlouhý), L. Jarolím, Vostárek (68. Kramář), Vobořil, Cimpl, Žampa (90. Kruliš), Kasík, Dalekorej, Šedivý.

SK Poříčany: Janocsko – Zdeňka, Šmidrkal (76. J. Puk), Touš, Prejsek, Gajdasz, O. Puk, Nádeníček, Červený (72. Hamada), Janda (91. Holler), Vild (81. Mišák).

AUTOR: Markéta Stiborová

Děti pěti základních škol si vyzkoušely házenou, která na Nymbursku tradici zatím nemá.
Házená se probouzí k životu. A myslí na svou budoucnost