Slovenskému kouči zlomila definitivně vaz vysoká porážka v Líšni 1:4. Příbrami se na podzim nedařilo a to hlavně na domácí půdě, kde vytěžila pouhé čtyři body. Ani ne v polovině soutěže se krčí na třináctém místě a místo na přední příčky, na které ztrácí propastných dvanáct bodů, se musí ohlížet spíš pod sebe, protože od těch sestupových jí dělí pouhé tři. Navíc v duelech s přímými konkurenty v posledních zápasech uhrála pouze bod.

Prezident klubu Jaroslav Starka v prohlášení na klubu uvedl i horší finanční stránce klubu, což je věc, o které fanoušci hojně spekulovali v průběhu podzimu. „Nenacházíme se v ideální finanční situaci, jelikož jsme přišli o finanční prostředky po sestupu z nejvyšší soutěže a také město Příbram nám snížilo finanční příspěvek o dvě třetiny oproti předchozím rokům. Proto jsme se rozhodli dát šanci u prvního týmu našim nadějným trenérům, kteří jsou zároveň odchovanci našeho klubu. Jako hlavní trenér tak nastupuje Tomáš Zápotočný, asistentem bude Miroslav Slepička,“ prohlásil Starka.

Příbram prohrála doma i s Třincem (0:1).
Příbram v Líšni tvrdě narazila. Domů si odvezla debakl

K obměně dojde i v hráčském kádru. Někteří hráči jsou totiž dražší a jejich výkony byly doposud za očekáváním. „Situaci budeme řešit. Doufám, že se novým trenérům bude dařit a že se posuneme tabulkou vzhůru, jelikož nyní jsme blízko sestupovým pozicím, stačí ale čtyři povedené zápasy a rázem budeme v popředí tabulky. Očekávám také větší zapojení našich mladíků do prvního mužstva," vyjádřil se Starka.

Nové trenéry čeká první utkání v sobotu 20. listopadu, kdy Příbram přivítá na domácím hřišti Jihlavu. „Tomáš Zápotočný je člověk, který zná místní prostředí a který zde vyrostl v úspěšného fotbalistu. To samé platí i o Mírovi Slepičkovi. Věřím, že se této dvojici podaří zlepšit výsledky a začneme opět sbírat body také na domácím hřišti, kde se nám to bohužel v minulých měsících nedařilo," okomentoval příchod nových tváří ředitel klubu Jan Starka.

Jan Vodháněl v lednu přestoupí do Rakouska
Vodháněl už stříhá klokaní metr a těší se na věhlasného kouče

Tomáš Zápotočný působil rok u rezervního týmu Příbrami, který hraje třetí nejvyšší soutěž Českou fotbalovou ligu. Po podzimní části se s ním usadil na desátém místě s bilancí šesti výher a porážek, ke kterým přidal tři remízy. Jednačtyřicetiletý kouč už loni na podzim vyslovil přání, že by chtěl jednou trénovat A-tým. Nyní dostane příležitost. „Líbí se mi systém, který mají nastavený v Německu, že si vychovávají vlastní trenéry. Věřím, že to tady máme taky tak. Je tu spousta mladých odchovanců trenérů a věřím, že jednou Áčko budu trénovat,“ uvedl loni na podzim Zápotočný.


Načítám tabulku ...