Zápas Poříčany začaly na výbornou. Hned v první minutě šly do vedení. „O několik minut bylo ještě lépe, když jsme navýšili na dva nula. Dále jsme soupeře přehrávali a mohli přidat další branku. Jenže místo toho, abychom využili šance a dali hřebík, nechali jsme se unést hrou a z brejku soupeř trestal,“ popsal poříčanský trenér Zdeněk Šmejkal.

„O poločase jsme si říkali, že musíme zvládnout prvních patnáct minut, ale bohužel. Soupeř hned vyrovnal. Poté se řítil sám na branku Svoboda, ale nedal. Z našeho rohového kopu jsme po naší nepochopitelně chybě inkasovali třetí gól,“ nechápal Šmejkal.

Pak mohli ještě vyrovnat Gajdasz a Zdeňka, jenže oba mířili mimo. Domácí navýšili na 4:2, a bylo po zápase. „Hodně nám chyběli čtyři hráči. Bylo znát, že jsme na střídačce měli pouze jediného zdravého hráče. Bohužel děláme individuální chyby a ty se v divizi trestají. Soupeř měl pět šancí, čtyři z nich proměnil,“ byl smutný po zápase Šmejkal.

Horky n. J. – Poříčany 4:2

Branky: 24., 48., 51. a 80. Mynář (čtvrtý z PK) – 1. Zolotuchin, 9. Pergl. ŽK: 3:3. Rozhodčí: Erlebach. Diváci: 120. Poločas: 1:2.
SK Poříčany: Malík – Zdeňka, Seifert, Touš, Zolotuchin (51. Kotek) – Janda, O. Puk, Gajdasz, Pergl – Šmidrkal, Svoboda.

Markéta Stiborová

Z fotbalového utkání krajského přeboru Bohemia Poděbrady - Nespeky (0:0, pen. 1:3)
FOTO: Branku nedali, penalty nezvládli. Bohemia brala pouze jeden bod