Hostující fotbalisté dostali první gól hodně brzy, což narušilo jejich plány. „Měli jsme špatný vstup do zápasu. Věděli jsme, že domácí budou hrát jednoduchý fotbal, ale patnáct minut jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Po fatální chybě našeho gólmana jsme poprvé inkasovali,“ truchlil trenér nymburského mužstva Lukáš Vlk. „My jsme se ale zvedli, začali jsme hrát, měli jsme více ze hry a lépe jsme drželi balon. Měli jsme dvě stoprocentní šance, které jsme neproměnili. Přesto jsme se dočkali vyrovnání a tak poločas skončil,“ hodnotil první dějství kouč Polabanu Nymburk.

Po změně stran dali gól už pouze domácí. Šestnáct minut před koncem se trefilo podruhé v zápase kutnohorský Cimr. „Druhou půli jsme to dobře drželi vzadu, ale nebyli jsme absolutně nebezpeční vepředu. A nakonec jsme si dali zase vlastní gól, když náš obránce trefil při odkopu soupeře do zad,“ kroutil nevěřícně hlavou Lukáš Vlk. „Se soupeřem se dalo hrát, měli jsme na nějaké body dosáhnout. Soupeř ale ve druhém poločase více chtěl,“ přiznal kouč nymburského týmu.

Kutná Hora - Polaban Nymburk 2:1

Branky: 10. a 74. Cimr – 26. M. Dudla. Rozhodčí: Dohnal. ŽK: 3:4. Diváci: 120. Poločas: 1:1.

Polaban Nymburk: Plaček – Herčík, T. Dudla, Svoboda, Daněk – Škarecký, Kotek – Nepovím (83. Jarschel), Hobík (83. Nguyen), Mejzr (83. Drobný) – M. Dudla.

Ilustrační foto
V Nymburce podepsal další odchovanec. Dlouhodobý kontrakt dostal Rylich