"Pachatel tehdy v březnu zranil našeho strážníka a zdemoloval náš služební vůz," uvedli ke zveřejněnému videu trutnovští strážníci. 

Už včera jsme informovali o ukončení policejního vyšetřování události. Trestní stíhání 28letého muže, který v březnu střílel na čerpací stanici Benzina v Trutnově v Polské ulici na městské strážníky, jednoho z nich zranil a zdemoloval jejich vůz, bylo zastaveno. Podle znaleckého posudku totiž muž nebyl v době zločinu příčetný. Hrozil mu trest odnětí svobody od 6 měsíců do 6 let. Znalec doporučil jeho umístění do zabezpečovací detence. 

Soud. Ilustrační foto.
Muž nutil ženu, aby se uspokojovala holícím strojkem. Nyní mu hrozí vězení

Znalec z oboru balistiky potvrdil, že muž střílel ze samonabíjecí krátké expanzní pistole a opakovací pistolové kuše s integrovanou napínací pákou. Jednoranová pistolová kuše s integrovanou napínací pákou se našla spolu s náboji, šípy, zásobníky, nábojovým pásem s nefunkčními náboji, koženým páskem s atrapami nábojů, páčidlem, kovovými vrhacími hvězdicemi a noži v jeho autě.

Policejní video ze zadržení útočníka:

Zdroj: Youtube

Divoký incident se odehrál letos 18. března před čtvrtou hodinou ráno v Trutnově na čerpací stanici v Polské ulici u Lidlu. Muž si na pumpě vzal z chladícího pultu čtyři láhve limonád a bez zaplacení odešel. Když na výzvu prodavačky nereagoval, zavolala na linku 156. Muž zaútočil nejen na strážníky, ale i na jejich auto, které značně poškodil.

Policistům se podařilo získat kamerové záznamy. Jsou na nich dva důležití svědci, kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v blízkosti surového napadení.
Invalida dostal ve vlaku na Hodonínsku nakládačku. Policie pátrá po útočníkovi

Pachatel strážníky nejdříve napadl slovně, poté na ně začal střílet. Strážníci střelbu opětovali. Muž skočil do auta a z místa odjel. Policistům se podařilo pachatele po několika set metrech dopadnout v Poříčí a zadržet. Kvůli zranění pachatele zavolali na místo záchranku, která ho převezla do nemocnice.

Z evidencí policisté zjistili, že muž není držitelem zbrojního průkazu a nikdy v minulosti nebyl trestán.