Při pohledu na pole shora je patrné, že řepka, která po zásahu zůstala, tvoří tvar dnes už legendární postavičky Pac-Man ze stejnojmenné počítačové hry. Žluté kolečko s rozevřenými ústy a okem jakoby se chystalo pozřít lesík na okraji pole. 

Zda je nápadný tvar dílem náhody nebo výtvor nějakého vtipálka, však odhalí až policejní vyšetřování. „Policisté žádají případné svědky, kteří v době od středy 19. května od 15 hodin do soboty 22. května do 9 hodin viděli cokoliv podezřelého, aby poskytli informace na telefonu 974 444 700 nebo na bezplatnou linku 158,“ vyzvala policejní mluvčí.

PŘESNÝ KRUH PROTNUTÝ VE ZLATÉM ŘEZU. Proč se v poli u Úštěku objevil? Kdo jej vytvořil? Vše je více než záhadou. Vědci upozorňují, že 95% takovýchto obrazců je podvrh vytvořený člověkem. Kruh v obilí patrný z vrchu kalvárie však zatím nikdo neprozkoumal.
Kruhy v obilí: Přistanou 
u Úštěka mimozemšťané?

Záměrně vytvořené obrazce v polích se na Litoměřicku objevily i v minulosti. V červnu 2013 našli zemědělci na obilném poli poblíž Úštěka přesný kruh protnutý ve zlatém řezu. Kdo jej tehdy vytvořil, zůstalo záhadou.