Incident se odehrál loni v létě na cyklotrase kolem řeky Sázavy, nedaleko budky pro kachny. Podle kolemjdoucích tam ženu nevybíravě tloukl nějaký muž. Na místo se začaly sjíždět hlídky strážníků i státních policistů. Policisty hlídkující poblíž místa v autě, na případ upozornil náhodný svědek, který současně volal na tísňovou linku.

Srážka se sedmi prasaty naštěstí dopadla dobře.
Řidič se na neoplocené dálnici srazil s prasaty. Po ŘSD žádá odškodnění

„Když jsme přišli na místo, byli jsme svědky toho, jak muž ženu dál fackoval. Ani mu nevadilo, že jsme u toho my i strážníci. Ti muže zpacifikovali a zdálo se, že je situace pod kontrolou. Když jsem se v jednu chvíli otočil, ucítil jsem ránu zezadu na krk. Obrátil jsem se a vidím tu ženu, jak stojí s rukama v pěst a je připravená se s námi prát,“ popsal u soudu jeden ze zasahujících policistů.

Zkrocení agresivní ženy 

Strážcům zákona nezbylo nic jiného, než agresivní ženu zkrotit. „S kolegou jsme jí dali páku na obě ruce a svedli ji na zem. Chtěli jsme ženě dát dýchnout, protože nám připadala opilá, ale odmítla to. Domluvili jsme odvoz na záchytku do Jihlavy,“ pokračoval v popisu události policista.

Žena se po cestě do Jihlavy zklidnila a na záchytce byla ochotna i podstoupit dechovou zkoušku na alkohol.

Policejní zásah v ulici V Nové Hostivaři v Praze, kde byly v domě objeveny dvě mrtvoly.
Dům v Hostivaři skrýval delší dobu dvě mrtvá těla. Byla už ve značném rozkladu

„Ta byla negativní, ale stejně se nám to nezdálo. Poslali jsme ji na vyšetření do nemocnice. Tam se žena měla lékaři svěřit, že požila extázi,“ uvedl policista, který nechápal, proč na ně žena zaútočila, když jí chtěli pomoct.

Mladá žena má na krku obvinění z napadení úřední osoby, za což jí hrozí až tři roky vězení. Státní zástupkyně pro ni navrhuje trest domácího vězení. K soudu žena nepřišla. Další možnost má příští měsíc, kdy by měl soud vynést rozsudek.