Srdce podle slov místostarostky Michaely Požárové skvěle doplňuje utvořené hartvíkovické heslo Z krásných Hartvíkovic ještě krásnější. „A jsme toho názoru, že se k němu naprosto perfektně hodí,“ dodala Požárová.

Špatný technický stav bytového domu v židenické ulici Krásného nutí tamní obyvatele k postupnému stěhování. Do jara místo opustí šestatřicet rodin.
Panelák v brněnských Židenicích se propadá. Opustit ho musí desítky rodin

Samotné srdce je otočné, lidé si jej pro fotografování mohou přizpůsobit. „Podle mého je lepší stát za srdcem, lidé tak budou mít přehradu s výhledem před sebou a budou i vně toho srdce,“ doporučuje samotný autor. Na zadní straně je navíc vsazená měděná ruka. „Pokud je tedy někdo zamilovaný, může se jí dotknout a splní mu tajné přání,“ dodal Sedláček.

Hezčí než na fotce? 

A srdce se zatím setkává s pozitivními ohlasy i ze strany veřejnosti. „Ve skutečnosti je ještě hezčí než na fotce,“ jásala například Barbora Hasoňová.

Zrenovované bytové domy ve Větřní. To má ve svém majetku téměř osm stovek bytů.
Větřní musí odmítat zájemce o bydlení. Obřímu bytovému fondu navzdory

Jelikož se toto místo stalo opravdu vyhledávané a hojně fotografované, rozhodla se toho vesnice využít a uspořádat soutěž. „Kdokoliv, a nemusí být z Hartvíkovic, nám může až do poloviny prosince poslat fotku na facebook nebo přinést fyzicky na úřad,“ vyzvala Požárová.

Vítěz pak získá pobyt pro dva na zámku ve Valči.