Olga Vendlová, Nymburský deník: Marocký tažín po česku

Nakrájíme na větší kostky mrkev, brambory, papriku, cibuli, česnek, může být i další kořenová zelenina, maso (my používáme vepřovou panenku, navíc slaninu a masovou klobásu, může být pikantní).

Ve velké míse smícháme s olivovým olejem, solí, kořením (přizpůsobili jsme si italské bylinky, v originále je směs koření na tažín s kurkumou a šafránem). Promícháme nejlépe rukou a naskládáme do keramické zapékací nádoby na tažín, nebo po porcích zabalíme do alobalu (tři vrstvy).

Pečeme na uhlíkách nebo na grilu hodinu a půl. Chutě se krásně smíchají dohromady a výsledek je jednoduchá pochoutka se zajímavým efektem.

Mrkvová polévka.
Redaktoři vaří: Mrkvová polévka Jany Káninské

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Ilustrační foto.
ANKETA: Co bude první věc, kterou uděláte, až karanténa skončí?