Mohou to být mladí, kterým se nepodařilo nebo nebylo v jejich zájmu (ano, i takoví žijí mezi námi) dokončit povinnou školní docházku či absolvovat středoškolské vzdělání. Mezi ohrožené patří i matky, které mají potíže s návratem do zaměstnání po mateřské dovolené, či senioři, kteří před dosažením důchodového věku ztratí práci. Tito kandidáti na seznamech úřadů práce potřebují často jen správné informace, které je dovedou k dalšímu studiu, rekvalifikačním kurzům, k nastartování nové pracovní kariéry. Potřebují vědět, proč se jim nedaří najít zaměstnání. A potřebují vědět, kde, kdy a jak nastartovat cestu, která je dovede k zajímavé, užitečné a - proč to neříci – i dobře placené práci. Proto je zde BABBAT.

Vstupujeme do druhé poloviny projektu, jehož realizaci pandemie sice ovlivnila, nikoliv však znemožnila. Kromě mapování překážek v dalším vzdělávání hledáme také nástroje, které rizikové skupiny na trhu práce dokáží motivovat a zapojit je do pracovního procesu. V době, která hrozí bankroty a vysokou nezaměstnaností, představujeme příklady hodné následování. Informace prezentujeme na facebookovém profilu a budou ústředním tématem konference, kterou připravujeme na 20. dubna 2021.

Rodiny děkují dobrovolnicím za humanitární sbírku.
Rodiny děkují dobrovolnicím za humanitární sbírku

Informace o projektu jsou k dispozici na stránkách: https://www.facebook.com/betteradultlearning/ a https://www.ekopodebrady.cz/ekogymnazium/o-skole/projekty/bob-as-bait-better-adult-training/

Autor: PhDr. Eva Svobodová, školní koordinátorka projektu