Proč Last Dance? Protože se jednalo zřejmě o poslední velký podnik v tomto velmi oblíbeném sportu v Poděbradech. Squashové kurty pravděpodobně nahradí nová tělocvična, jiné sportoviště tu zatím není a turnaj se tak patrně bude muset stěhovat jinam.

Dalším přelomovým okamžikem tohoto ročníku byl obsah startovní listiny. Poprvé v historii se proti sobě postaví dvě generace z jedné rodiny. Syn Filip Hampl a obhájce minulého titulu, celkově trojnásobný vítěz turnaje, táta Josef Hampl. Jak dopadl rodinný minisouboj? Nastala výměna generací?Martina Roubíčka (1.) s míčem brání Vráťa Müller (3.), v brance Jan Bucháček (6.), v pozadí Filip Hampl (5.)Martina Roubíčka (1.) s míčem brání Vráťa Müller (3.), v brance Jan Bucháček (6.), v pozadí Filip Hampl (5.)Zdroj: Václav KratěkV bojích v základních skupinách a utkáních o umístění bylo v 54 dechberoucích zápasech vstřeleno 153 gólů, což je oproti letům minulým číslo nižší, ale přítomní diváci potvrdí, že na kvalitě podívané to rozhodně neubralo.

Sportovně vyhrocená, ale velmi fair hraná, klání vyvrcholila posledním zápasem, jehož výsledek měl rozhodnout o vítězi. V něm však sympatický Vráťa Müller nenašel recept na vítězství a prohra „věčně druhého“ (4x) jej odsunula na bronzovou pozici. Již odehráno měl v tuto chvíli Pavel Hrubeš, který nenápadnou, ale poctivou a účelnou hrou, přidal letos, i díky Vráťově prohře, k jednomu historickému zlatu krásné stříbro. Nebylo to jen vítězství v posledním zápase, ale hlavně styl „kometa“, která prosviští celým turnajem, co určilo letošního šampiona. Turnajový nováček Martin Roubíček získal nejen mistrovský titul, ale i tituly nejlepšího střelce i obránce (sic!). V Poděbradech se zrodila nová hvězda!

Krásu lze najít všude, stačí se jen dívat.
OBRAZEM: Barevné graffiti i zamrzlé šípky. I tak dnes vypadají Poděbrady

Čtvrté místo obsadila stálice turnaje Jan Kloubec. Pátým místem se blýskl již zmiňovaný, výborně hrající a teprve sedmnáctiletý Filip Hampl, který svému mistrovskému otci Josefovi „naložil“ o celých šest míst. Šestou příčku obsadil poctivý dříč Honza Bucháček. Na sedmém místě skončil čtyřnásobný vítěz Petr Skryja, třináctý pak Jirka Christl, také bývalý vítěz, který rozhodně nebýval zvyklý hrát o 13.–18. místo. Poslední, ale s velkým potenciálem, jak se shodli přítomní znalci, skončil další mladík Radek Drahokoupil.

Po náročném turnaji se všichni hráči i diváci sešli tradičně v restauraci Na Horách, kde doplnili vydané síly zabijačkovými pochoutkami Veroniky Langerové.

Na závěr nezbývá než popřát pořadatelům hodně štěstí s organizací příštího ročníku.

Autor: Václav Kratěk