Kromě těch běžných, které znají všichni houbaři, našla a sebrala i jednu méně tradiční. „Také jsem našla pstřeň dubový, který je ale známý spíš pod názvem jelení jazyk. Roste na pařezech nebo dubech jako tento, nahoře je červený a mladý je na spodní straně smetanově žlutý. Je to houba jedlá i když má trošku nakyslou chuť, používá se většinou k přípravě guláše. Na řezu má krásnou strukturu připomínající maso,“ napsala k tomu paní Polická.

Košíky však zaplnila známějšími úlovky. „Vůbec by mě nenapadlo, že v tomhle horku poroste tolik hub. Kromě babek jsme našly s dcerou nádherné kováře, kozáky březové, ale i kozáky habrové a dubové, kterých tady dříve moc nebylo,“ konstatovala houbařka, ale také fotografka oblohy.

A kde že to byla na houbách? „Jsme patrioti a s dcerou chodíme výhradně do městeckého lesa a ten se nám dnes odvděčil nádhernými houbičkami. Já se s Vámi o ně ráda podělím aspoň na fotkách,“ uvedla hana Polická. Ke snímkům hub přidala i jednu krásnou fotku ocúnů.