Od „dvoumílovky“ (3,2 km) až po maraton pro běžce a 10 – 50 km pro cyklisty, nabízí akce, která má nejen podpořit činnost Domácího hospice Nablízku, ale také sblížit obyvatele Milovic. Na místě se také můžete dozvědět o činnosti Domácího hospice Nablízku, který doprovází nevyléčitelně nemocné na konci života v jejich domovech, v kruhu rodiny.

„Jsme vděčni za propagaci hospice i za finanční výtěžek. Akce oslovuje skupiny mladých lidí a rodin, kteří si chtějí zasportovat, ale zároveň je pro ně velkou motivací charitativní účel,“ říká ředitelka Domácího hospice Nablízku Bohumila Urbanová a dodává, že Běh pro hospic se stal oblíbenou benefiční akcí pro běžce a cyklisty z širokého okolí, daleko za hranice středočeského kraje.

Organizátoři vybízí, že čím dříve se zaregistrujete, tím hodnotnější dárek dostanete. Důvod je pravděpodobně i ten, že loni se očekávalo na 250 účastníků, ale účast byla větší, a nestačily medaile ani startovní čísla. Letos pořadatelé očekávají okolo 350 účastníků, vedle sportovců také jejich rodinné příslušníky a podporovatele hospice. Registrovat se lze na bph-milovice.cz. Tam také mohou zájemci vyhledat souřadnice jednotlivých tras, nebo třeba najít možnosti, kde v okolí zaparkovat.

Start i cíl se nachází v areálu Církve bratrské v Milovicích, kde bude pro všechny přítomné připravené občerstvení. V současné době je potřeba sehnat sponzory i dobrovolníky, kteří budou značit a odznačovat trasy, kteří na nich budou závodníky navigovat, kteří se postarají o občerstvení a zajistí zázemí, ale i třeba jen něco upečou či jinak akci podpoří. Po slavnostním vyhlášení vítězů bude následovat koncert a neformální setkání.

Více informací najdete také na hospic-lysa.cz a na facebooku.

KATEŘINA ŠŤASTNÁ