Že měl geniální myšlenku, Murad Osmann poznal už v roce 2011, kdy tehdejší přítelkyni Nataly vyfotil v Barceloně. Sérii označil #FollowMeTo a strhl na sebe lavinu pozornosti. Od té chvíle podobně laděné fotky přibývají, stejně jako lajků a nových fanoušků.

„Od doby pořízení prvního snímku si Murad užil raketový vzestup mezi cestovatelskými influencery. Zvláště poté, co byl časopisem Forbes označen jako jeden z nejlepších světových poutníků, který ovlivňuje turisty a kteří i podle něj vybírají, kam se vypraví,“ uvedl například specializovaný web influencermatchmaker.co.uk.

Dargavs. Město mrtvých patří mezi cíle turistické vyhledávající mimořádné zážitky.
Město mrtvých v Rusku má temnou minulost. Už sem nesmí ani turisté

Naposledy Murad představil snímek z monumentálního  indického pomníku Tádž Mahal. „Je těžké vysvětlit emoce, které cítíte, když poprvé spatříte tuto památku. Je to skutečně jeden z nejlepších divů světa,“ komentoval svůj snímek Murad Osmann.

Velkou pozornost jeho podporovatelů si zasloužil i snímkem jitra v kubánské Havaně. „Město se koupe v ranním světle a někde v dálce je vidět ospalé jiskřící moře,“ napsal k fotce.

Tuto i stejně jako spoustu dalších ji najdete na profilu instagram.com/muradosmann, který již nyní sleduje na 3,5 milionu lidí.