Jelikož zahraniční hráči kvůli koronaviru odcestovali už v březnu do svých domovů, osmičku českých hráčů doplnili talentovaní odchovanci Akademie Rostislav Jirák, František Rylich, Filip Kábrt a Martin Studnický. Kouč Oren Amiel si vzal Bílí tým a Aleksander Sekulič koučoval Černé.

Bílí začali hodně aktivně a to především díky Petrovi Šafarčíkovi, který v první půli jakoby chtěl ukázat, že si v nové sezoně zaslouží ještě větší roli v týmu a kraloval v útoku. Najížděl, dal dvě trojky v krátkém sledu po sobě a celkem za úvodních 14 minut nastřílel 19 bodů.

Ilustrační foto
Bobek v Bohemii skončil. Nahradil ho Malinovský

Navíc mu dobře sekundoval Martin Peterka. Pak se ale rozehráli i Černí, nečekaným x-faktorem se ukázal Rosťa Jirák, který osmi body táhl šňůru 17:5. Během šňůry se blýskl smečí po brejku i Petr Benda, teprve svou druhou v sezoně. Na druhé straně pak faulem zamezil ve smeči Šafarčíkovi, což si pak oba kamarádi vyříkávali. Jen to ale dokazovalo, jak prestižně hráči utkání vzali a že nešlo o žádnou exhibici. Několikrát skákali do reklamních panelů a nic si nedarovali.

Bílí se ze šňůry soupeře oklepali hlavně zásluhou Vojty Hrubana. Na druhé straně ale trojkou nakopl své spoluhráče Jaromír Bohačík, a Černé především celý zápas táhl Martin Kříž.

Bílí nakonec uhájili těsné vítězství.

Po závěrečném hvizdu sklidili hráči potlesk ve stoje od dvou stovek fanoušků, které mohli pořadatelé v rámci hygienických opatření na utkání pustit. Ocenili nejen výkon hráčů v tomto zápase, ale především v celé sezoně, ve které prohráli jen dva zápasy.

Trenér Pavel Horváth
Konec bídy, Příbram slaví první jarní výhru! Horváthovci zmrazili Olomouc

David Šváb
Vladimír Malinovský