NYMBURK – VOLGOGRAD 103:76

„Měli jsme celý zápas problém s pivoty soupeře, nevěděli jsme, jak je bránit. Na druhou stranu se nám dařilo v útoku, střely nám tam padaly a ke konci to byla možná trochu show. Ale nebyl to snadný zápas a je to důležité vítězství," radoval se po zápase nymburský hráč Martin Peterka, autor šestnácti bodů.

Z výhledem do play off, kdy zbývá odehrát ještě osm kol základní části, to bylo pro oba týmy hodně důležité střetnutí. „Věděli jsme, že je to důležité utkání, ale nechtěli jsme, aby nás to svazovalo. Měli jsme motivaci a bylo to z naší strany dobré," chválil svůj celek Peterka.

Domácí šli za vítězstvím od samého začátku a už po první desetiminutovce měli značný náskok. Na soupeře vlétli a vedli o sedmnáct bodů. „To nám hodně pomohlo a od první čtvrtiny jsme vedli kolem dvaceti bodů. Začátek nám hodně pomohl. To bylo i v Děčíně," vzpomněl si na předešlé utkání nymburský hráč. „Chtěli jsme si dát pozor na jejich útočný doskok. Jejich pivoti jsou velká hrozba. Ten jsme zase tolik neeliminovali, ale nebylo to tak hrozné," dodal Martin Peterka.

Nejvíce bodů: Dixon 17, Randle a Peterka po 16, Sant-Roos 13, Benda 11 – Ibekwe 27, Jefferson 15, Zozulin 11. Fauly: 18:21. Trestné hody: 14/12 – 19/12. Trojky: 9:10. Doskoky: 33:32.