NYMBURK – DĚČÍN   79:66

Děčín přijel s poměrně oslabenou soupiskou, chyběli podkošoví hráči Houška a Čonka, do hry se prakticky s nulovou sehraností s týmem zapojila nová posila Maďar Gyögy Kinter. Na domácí straně byla k dispozici kompletní sestava.

Do utkání vstoupil Nymburk agresivně a rychle si vytvořil tlak, ze kterého pramenilo i rychlé dvouciferné vedení. Během prvních osmi minut hry Děčínu dovolil dát pouhých pět bodů, ke konci první čtvrtiny ale nymburský tlak a převaha na hřišti pomalu slábly a Děčín tak dostal možnost vrátit se do zápasu.

Ve stejném nasazení Děčín pokračoval i na začátku druhé čtvrtiny. V čase 5:32 srovnal stav utkání Landa, chvíli na to otočil skóre ve svůj prospěch Stria svou úspěšnou trojkou a Děčín vedl 20:23. Mírný náskok si soupeř udržoval až do závěru prvního poločasu. Efevberha svou trojkou zajistil domácím vedení po prvním poločase dvoubodovým rozdílem – 35:33.

Po návratu ze šaten bylo k vidění hodně chyb a ztrát na obou stranách. Domácí se dostali do desetibodového vedení.

Zkraje poslední čtvrtiny  si Nymburk vytvořili rozhodující náskok.

„Bylo to pro nás důležité vítězství. Před zápasem jsme neměli na přípravu moc času. Navíc po nepovedeném utkání proti Valencii jsme potřebovali na toto utkání rychle zapomenout a snažit se spíše navázat na vítězný zápas proti Rize. V ofenzivě to nebyl zcela povedený zápas, ale věřím, že v příštích zápasech budeme na tom střelecky lépe," řekl k utkání kouč vítězů Ronen Ginzburg. ⋌(tl)