Problém nastal jen u družstva dorostenek, které měly svoji kategorii „odsunutou" do Havířova. Vzhledem k účasti tří týmů se tak trenéři rozhodli přihlásit mladší dorostenky do starší kategorie, aby mohli být všichni společně v Ostravě. Tento tým tak neměl předem příliš šancí, ale v přípravě jsou potřeba těžká utkání a to bylo hlavní.

Nejmenší Vosy se hned po příjezdu utkaly s týmem Ostrava B a utkání vlastními chybami prohrály o čtyři body.  Druhý zápas již vypadal o poznání lépe a sadské hráčky porazily Rožnov pod Radhoštěm. Další zápas s ambiciózním družstvem OSK Olomouc měl dramatický průběh se šťastným koncem – výhra Sadské o tři body. „Pravé drama nás teprve čekalo. Večerní zápas s Ostravou A měl rozhodnout o pořadí do dalších bojů," uvedla trenérka Sadské Blanka Žánová. Ostrava, zatím neporažená, si nepřipouštěla potíže, a tak vypadal i začátek utkání. Vosinky se však držely a chvílemi i o několik bodů vedly. Před koncem poslední čtvrtiny však udělaly několik chyb a vypadalo to na jasný konec utkání. Holkám se však podařilo náskok vymazat a těsně před koncem vstřelit vítězný koš. Tím si otevřely cestu do finále, kde se potkaly opět s Ostravou A a i podruhé ji zdolaly o dva body.  Nejmenší si poprvé  přivezly zlato.

Starší žákyně měly ve skupině dva týmy ze Slovenska. Po příjezdu narazily hned na  Košice, které se ukázaly jako velmi silný soupeř. „Než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme o patnáct bodů a takový náskok se snižuje velmi obtížně. I když jsme vyhráli druhý poločas, na výhru to nestačilo," uvedl trenérka. Jako přes kopírák vypadal druhý zápas s Ostravou. Utkání bylo ale bojovné a s velkým nasazením, takže trenéři výkon děvčat ocenili bez ohledu na špatný výsledek. „Další utkání jsme již chtěli vyhrát a to se i podařilo," řekla Žánová. Družstvo porazilo Spišskou Novou Ves i Ostravu B. „Protože se výsledky turnaje zamotaly, v posledním utkání jsme sahali při výhře na favorizovaným Valosunem Brno po bronzových medailích. Do tohoto utkání jsme vstoupili soustředěně, bylo vidět, že nás výškově lépe složené družstvo Brna podcenilo a my si vytvořili slibný náskok. Postupně se však Brňanky dostávaly do hry a my nakonec kapitulovali po prohře 46:41. I tak byl výkon týmu velmi sympatický a nadějný pro následující sezonu. Nejlepší hráčkou byla bezesporu bojovnice Bára Joštová, která předvedla nejvyrovnanější výkony po celý turnaj," chválila hráčky Žánová.

Od mladších dorostenek se v turnaji žádné výhry nečekaly, a tak vstupovaly do prvních zápasů bez nervozity a se snahou uhrát co nejlepší výsledek. S Kyjovem zvítězily o 24, s Krnovem ve velmi těžkém utkání o 10, s Tišnovem o 20 a s Litoměřicemi o 40. „Z outsidera jsme se najednou stali týmem, který měl v posledním utkání bojovat o zlato," byla spokojená trenérka Sadské.

Silově a výškově vybavené hráčky Ostravy hrají již většinou i 1. ligu žen, takže zkušenosti byly nesrovnatelné. Sadská se držela do konce utkáním, ale nakonec prohrála. U tohoto týmu potěšila vyrovnanost a nasazení u všech hráček, se kterým přehrávaly i mnohem větší a starší soupeřky.

„Pro Sadskou byl tedy turnaj se ziskem zlata, stříbra a čtvrtého místa úspěšným krokem do sezony," dodala Žánová.