Národní tým se vrátil z Číny v neděli a ve čtvrtek se reprezentanti Vojtěch Hruban, Jaromír Bohačík, Pavel Pumprla, Martin Kříž a Martin Peterka připojili k nymburskému celku. Sobotní duel s Pardubicemi tak bude vůbec prvním pro nově složený kádr českého šampiona ERA Basketball Nymburk. Sedm zbylých hráčů dosud absolvovalo přípravu bez úspěšné pětice.

„Deset minut před začátkem utkání proběhne představení obou týmů a při této příležitosti bude prostor hráčům národního týmu poděkovat za jejich skvělou reprezentaci České republiky i našeho klubu. Proto vyzýváme fanoušky, aby přišli zaplnit Sportovní centrum v Nymburce a ukázali svou podporu, kterou dosud museli hráčům často vyjadřovat jen na dálku,“ řekl PR manažer Nymburka David Šváb s tím, že vstupné na utkání je zdarma.

Kromě duelu s Pardubicemi dojde také na zajímavou exhibici, když se už od 14 hodin představí na palubovce i nymburské legendy, které přijedou oslavit 90 let od založení nymburského klubu. Do dresu se tak opět obléknou Radoslav Rančík, druhý nejlepší střelec v historii klubu po Petru Bendovi, Ladislav Sokolovský, Josef Jelínek, Mladen Gambiroža, Pavel Englický a další. Proti legendám se postaví mladé naděje z akademie a půjde tak o zajímavý duel generací. 

Tomáš Laš

Ilustrační foto
Vraný na podzim dohrál, dostal stopku na devět utkání