Nymburk nastoupil znovu bez Vojtěcha Hrubana a Petra Bendy, navíc chyběl i nemocný Luboš Kovář. Hrálo se jen čtyřicet šest hodin po náročném zápase Ligy mistrů se Sassari a na hráčích Nymburka to bylo v první půli vidět. Brnu naopak padaly střely z dálky a v poločase tak o dva body vedlo.

O přestávce proběhla v nymburské kabině hlasitější promluva, když si kromě trenéra vzali slovo i hráči, a ve třetí čtvrtině se na hřišti objevil jiný tým. Rázem se dařila rychlá hra a hodně vidět byl Retin Obasohan, který společně s Zimmermanem táhl šňůru jedenáct nula, která přinesla definitivní zvrat v utkání. Následně Obasohan předvedl další ze svých důrazných smečí.

V poslední čtvrtině už bylo o vítězi jasno, a tak domácí spíše rozkládali síly mezi všechny hráče, aby byli připraveni už na sobotní duel s USK Praha.

Z basketbalového utkání Ligy mistrů Nymburk - Sassari
Problém! Italům se ztratily peníze. Nymburk vinu odmítá

Zimmerman, který často doskakoval vlastní střely, si sedmnácti doskoky připsal třetí nejlepší výkon této sezony. Více doskoků v jednom utkání měl v dresu Nymburka naposledy v roce 2014 Rašid Mahalbašič a to osmnáct. Více měl už jen Petr Benda, Ashante Johnson a Darko Vuksanič.

„Není teď pro nás úplně snadné hrát při tom náročném programu bez několika důležitých hráčů. Ale jsem rád, že jsme se ve druhé půli zvedli. Je ale vždy dobré, když mezi zápasy v Lize mistrů máme tyto těžké zápasy," uvedl Stephen Zimmerman, hráč Nymburka. "V poločase na nás křičel trenér, Paly (Palyza) na nás křičel, Retin (Obasohan) na nás křičel a přineslo to efekt. Víme, čeho jsme schopni a je jen třeba najít na to energii. Zítra ale máme dost času na regeneraci na další zápas. Já sice mám sedmnáct doskoků, ale zároveň to bylo často po mých nedaných střelách. Moje úspěšnost nebyla moc dobrá,“ řekl Zimmerman.

ERA Basketbal Nymburk - Basket Brno 98:82

Nejvíce bodů: Obasohan 19, Harding 16, Palyza 12, Dalton a Zimmerman po 11, Tůma 9, Prewitt 8, Rylich 5, Kříž 4, Šafarčík 3 - Blake 23, Puršl 13, Bálint a Georgiev po 11, Kozina 10. Fauly: 24:30. TH: 37/27 - 21/15. Trojky: 7:9. Doskoky: 46:37. Ztráty: 14:19. Zisky: 8:9. Asistence: 15:16. Čtvrtiny: 22:20, 21:25, 30:13, 25:24.