Oba týmy se první čtvrtině oťukávaly a přes mírné vedení nymburských hráček po většinu času nakonec čtvrtina skončila nerozhodně.

Ve druhé desetiminutovce zaútočily domácí hráčky, strhly vedení na svou stranu a díky horší střelbě Polabanek si náskok udržely i do přestávky.

Ve třetí čtvrtině se roztrhl pytel s trojkovou střelbou. Bohužel pro českého zástupce se trefovali hlavně domácí. Ztráta DSK už dosahovala jedenáct bodů. V závěru se však svěřenkyně trenérského dua Kurucz – Havran vzepjaly k odvetě a dotáhly se na rozdíl dvou bodů.

V poslední čtvrtině Nymburk sice prohrával, ale stále nebyl rozdíl takový, aby složily zbraně. V poslední půlminutě dala nejlepší střelkyně domácích Ellenberg trojku, a protože Wells na druhé straně minula, utkání skončilo za stavu 84:76.

„Bohužel se nám nepodařilo ve třetí čtvrtině dobře ubránit trojkovou střelbu domácího týmu. Ještě jsme dokázali zabojovat, ale Ružomberok si vítězství zkušeně ohlídal,“ řekl asistent trenéra Nymburka Jiří Havran hned po utkání.

Tomáš Laš

Dominika Martínková a Viktorie Dušánková se staly mistryněmi světa v pole dance.
Nymburk má juniorské mistryně světa z Floridy!
Z basketbalového utkání Kooperativa NBL: Nymburk - USK Praha 101:56.
OBRAZEM: V lize je Nymburk dominantní