Nejlepším střelcem Nymburka byl se třinácti body Vojtěch Hruban, celek z Kanárských ostrovů pak táhl za čtvrtým triumfem v soutěži se sedmnácti body Lahaou Konaté.

„V některých částech jsme hráli velmi dobře, jenže po většinu času jsme se nemohli vyrovnat s tím, jak hrál soupeř, jak agresivní byl. To můžete snadno vidět podle počtu našich ztrát. Jasně, je fajn hrát s týmem jako Tenerife při takovém počtu ztracených míčů vyrovnaný zápas, ale na druhou stranu je ve stejné situaci nemožné vyhrát. Musíme si ze zápasu vzít lekci a posunout se dopředu. Je třeba, abychom byli opatrní, protože teď budou týmy vědět, jak na nás hrát. Ukázala se jejich zkušenost,“ uvedl po utkání Pavel Pumprla, kapitán Nymburka.

Podobně mluvil po zápase i kouč poražených Oren Amiel. „Od prvních minut ukazovali, že jsou mnohem agresivnější než my. Pro nás je to dobrá lekce – postavit se prvotřídnímu a takto zkušenému týmu. Teď je pro nás výzva se z porážky poučit,“ má jasno nymburský kormidelník.

Nejvíce bodů: Hruban 13, Benda 10, Peterka a Bohačík po 8, Pumprla a Almeida po 7, Dalton 6 – Konaté 17, Šermadini 15, Huertas 11, Salin 10. TH: 19/9 – 20/13. Trojky: 7:5. 

Šampion. Nymburský silový trojbojař Karel Ruso při jednom ze svých pokusů
Zlatý Karel Ruso: Jsem hrozně rád, že jsem titul obhájil