Nejen losování, ale také odložený zápas prvního kola proti Pardubicím, přiřkl českému mistrovi jako prvního soupeře loňského finálového soupeře z Opavy. Vzhledem k minimálnímu počtu změn v kádru obou týmů to bude vypadat, jako by čtyřměsíční proluka ani nebyla. Opava obohatila kádr pouze o jednoho hráče Jana Švandrlíka, čtyřiadvacetiletého rodáka z Plzně, absolventa university Iona v USA, který však už v patnácti letech odešel do Malagy.

Nymburský tým je kompletní, nikdo nehlásí žádné zdravotní omezení a bude připravený v plné síle. Kromě atraktivity zápasu čeká na fanoušky o něco slavnostnější program. Po úvodním představení hráčů proběhne symbolické předání klubu. Bývalý prezident klubu Miroslav Jansta předá otěže nejlepšího českého klubu Jiřímu Podpěrovi. K této příležitosti obdrží prvních 600 diváků speciální tričko. Další program již bude „standardní“.

Pro nás je středeční zápas začátek jako kterýkoliv jiný. Myslím, že je lepší hrát proti silnému týmu než s někým z dolní poloviny, kde by se očekával jednoznačný výsledek. Liga mistrů začíná už v příštím týdnu, takže lepší ´přípravný´ zápas v Česku podstoupit nemůžeme. Vždyť Opava je dalším účastníkem Ligy mistrů,“ láká diváky do ochozů nymburský borec Pavel Pumprla. (tl)

KENDALL SMITH, který je jednou z posil nymburského basketbalového mužstva pro nadcházející sezonu, je již v Nymburce.
Posila Nymburka Kendall Smith: Rozhovor v češtině asi nezvládnu
Nymburský Vojtěch Hruban (v bílém) se probíjí obranou Arisu Soluň.
Vojtěch Hruban: Potkat Dream Team? Radši až ve finále