Domácí košíkáři sice otevřeli bodový účet trojkou Lawrence, ale pak už tahali za kratší konec. Hosté stále vedli. Domácí se přesto vrátili do zápasu, chvílemi o koš vedli, v poločase však prohrávali o dva body. Ale s tím se dalo něco dělat.

Ovšem pak rozhodl nástup do třetí desetiminutovky. Tady začal úřadovat hostující Johan Passave-Ducteil. Náskok Francouzů narostl na osmnáct bodů a s tím už mohl český šampion jen těžko něco dělat. Snažil se, ale manko nesmazal.

Společnost Changhong věnovala nymburské nemocnici televize.
Pacienti v nymburské nemocnici mají nové televize

„Zápas jsme mohli a možná měli vyhrát, ale nevyhráli jsme,“ byl smutný Pavel Pumprla, hráč Nymburka. „Možná to pro nás bude lekce, protože je to jiná úroveň. Ale ne že bychom to dopředu nevěděli. Možná ti, kteří to nemají za sebou, netušili, o kolik to bude. Ta rána na začátku nás stála hodně sil a ta druhá se už těžko dotahovala. Hůř jsme se střelecky chytali a to bylo také znát. Udělali jsme i pár chybek v obraně, kdy jsme byli trochu nedůslední a byli jsme o půl kroku později, a to nás stálo ten rozdíl. Pak už jsme neměli síly to stáhnout,“ přiznal Pavel Pumprla.

Nejvíce bodů: Lawrence 13, Vyoral 12, Barač a Ray po 11 – Passave-Ducteil 20, Invernizzi 16, Aminu a Konaté po 11.

JAROSLAV RADOŇ, v současné době trenér reprezentace Indonésie.
Radoň: Ze svého slovníku jsem odstranil slovíčko nejde